VIDEO. Eveniment special la Năpradea, organizat pentru a sărbători Ziua Principatelor Unite

Navo cover Navo cover

Și în acest an, la fel ca în cei precedenți, în comuna Năpradea s-a dus tradiția mai departe, iar ziua de 24 Ianuarie – Mica Unire – a fost marcată așa cum se cuvine de către societatea civilă și administrația locală.

Salajul liber Pub

Astfel, Mica Unire a fost serbată astăzi, la Năpradea într-un mod special. În fața Căminului Cultural din centrul comunal peste o sută de persoane s-au adunat purtând straie tradiționale sau eșarfe tricolore. Aceștia au aprins torțe, și așa cum e tradiția, s-au adunat din trei părți, care reprezintă cele trei țări românești. Ulterior, a avut loc un marș cu torțe, care la final au ajuns în focul uriaș din centrul satului.

Primarul comunei, Vasile Fodor, a vorbit despre semnificația acestei zile, cât și despre ceea ce reprezintă astăzi comuna Năpradea și despre parcursul european din comunitate.

La eveniment a fost prezent și Claudiu Bîrsan, vicepreședintele Consiliului Județean Sălaj, dar și Dana Crișan, consilier județean și directorul ANIF Sălaj, cât și Romeo Sîrca, fostul subprefect al județului Sălaj.

După ce s-a intonat Imnul României și s-au ținut discursurile, foarte scurte și la subiect, despre importanța zilei de 24 Ianuarie și despre parcursul european pe care îl are comuna Năpradea, cei peste 100 de locuitori au dat mână cu mână și au format o horă uriașă, jucând Hora Unirii, așa cum este tradiția.

La final, primarul Vasile Fodor și viceprimarul Eugenia Pop le-au mulțumit tuturor pentru prezență, le-au oferit câte un pahar de vin fiert, pregătit după o rețetă specială din zonă, o felie de cozonac și alte bucate tradiționale.

 

Distribuie articolul
Comentarii: 0

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.