VIDEO. Doru Meseșan, omul potrivit la locul potrivit! În ultima lună a sprijinit două misiuni de salvare a unor sălăjeni aflați în dificultate în zona Jibou

cover cover

Sălăjeanul Doru Meseșan a fost în ultima lună omul potrivit la locul potrivit și a reușit să-i sprijine pe cei din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Porolissum” în două misiuni importante din zona Jibou pentru salvarea unor vieți omenești.

Salajul liber Pub

Prima astfel de misiune a avut loc chiar în urmă cu o lună, pe 16 iunie. Atunci, un bărbat a fost dat dispărut de către familie în zona Rona. Bărbatul a fost căutat ore întregi de pompieri, polițiști și jandarmi, iar în cele din urmă a fost găsit de Doru Meseșan care cunoaște foarte bine pădurile din zona Ronei deoarece merge zilnic în expediții.

Salajul liber Pub

Doru Meseșan a reușit atunci să-l găsească pe bărbat și să-l predea efectivelor de căutare teafăr și nevătămat, vicitma povestind că s-a asuncs într-un copac ore întregi după ce a fost fugărit de un urs.

La o lună distanță, astăzi, pe 18 iulie, Doru Meseșan i-a ajutat activ pe pompierii care au intervenit pentru a salva un turist ce s-a răsturnat cu o canoe în Someș, în zona pompelor de la Jibou. Doru Meseșan a fost cel care a intrat în apă pentru a recupera canoea bărbatului, dar și vestele de salvare ale pompierilor, care au rămas în mijlocul Someșului, după ce aceștia au scos victima din apă, dar nu s-au mai întors după vestele de salvare și ambarcațiune.

Nu este primul caz unde Doru Meseșan are un aport însemnat. Acesta a fost mereu un ambasador al faptelor bune în Sălaj fiind implicat în numeroase acțiuni umanitare, cât și de strângere de fonduri pentru persoane grav bolnave, ca de exemplu cazul micuței Natalia din Jibou sau al băiatului din Cristolț.

De remarcat că Doru Meseșan este și un important promotor al turismului de pe Valea Someșului, având o ascoaiție de recunstituire istorică alături de care a particpat la numeraose festivaluri istorice atât în țară, cât și peste hotare.

 

Distribuie articolul
Comentarii: 0

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.