VIDEO. Cresc pensiile tuturor românilor! Conducerea PSD Sălaj explică noua lege a pensiilor

Navo cover cover cover

Pensiile tuturor românilor vor crește datorită proiectului de lege al Guvernului condus de Marcel Ciolacu, majoritar PSD. Conducerea PSD Sălaj, în frunte cu președintele PSD Sălaj, Ionel Ciunt, a ieșit public și a explicat cum vor crește toate pensiile românilor.

Salajul liber Pub

Preşedintele PSD Sălaj a prezentat câteva aspecte importante cu privire la această Lege care va creşte pensiile de două ori în anul 2024. Astfel, prima majorare ar urma să aibă loc la data de 1 ianuarie, toate pensiile urmând să crească cu 13,8 %. Aici, s-a oferit şi un exemplu. Pensia medie actuală de 2.100 de lei va ajunge la 2.390 de lei, adică o creştere cu 290 lei!

A doua creştere va avea loc la data de 1 septembrie. Conform estimărilor celor de la PSD, aproximativ 3 milioane de români vor avea pensiile majorate şi niciuna nu va scădea în ruma recalculării. Chiar dacă după o recalculare, să zicem că o pensie ar scădea, atunci, valoarea indemnizaţiei va rămâne la cea din prezent.

La fel ca în cazul primei majorări, şi aici, Ionel Ciunt a oferit două exemple.

Aşadar, doi municitori care au contribuit la fel, timp de 37 de ani, şi care au pensii diferite la 1 ianuarie, de 2.114 şi 1.761 de lei, după recalculare vor ajunge la aceeaşi pensie de 2.775 de lei.

Doi ingineri, cu 4 ani de facultate, care au contribuit 33 de ani şi care au pensii diferite la 1 ianuarie, de 2.753 şi 2.439 de lei, după recalculare vor ajunge la aceeaşi pensie de 3.220 de lei.

 

Distribuie articolul
Comentarii: 0

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.