Un primar PNL din Sălaj, trimis în judecată pentru abuz în serviciu. Instanța a decis vineri că rechizitoriul procurorilor este legal și a început judecata

Navo cover cover cover cover cover

Primarul PNL din comuna Marca, Ioan Șumălan începe să aibă probleme tot mai mari în ceea ce privește justiția. Astfel, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Șimleu Silvaniei l-au trimis pe acesta în judecată ca inculpat în dosarul cu numărul 3283/309/2023 pentru abuz în serviciu. Primarul liberal din Marca a avut un termen de judecată vineri, 10 mai, când judecătorii au decis să respingă toate cererile inculpatului, să pună dosarul pe fond și să admită legalitatea sesizării instanței de către procurori.

Salajul liber Pub

Primarul din comuna Marca este acuzat de procurori de săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu. Fapta este mai veche, așa cum se arată în rechizitoriu, fiind săvârșită în primul său mandat de primar, atunci când a creat o pagubă atât Comunei Marca, cât și Școlii Gimnaziale nr 1 Marca.

Salajul liber Pub

Concret, primarul a atribuit spre folosință, fără drept, timp de 9 luni, unei societăți comerciale Căminul Cultural din satul Leșmir, fără a încheia documente legale. Procurorii arată în rechizitoriul întocmit că s-a creat o pagubă atât din neîncasarea chiriei, cât și prin cheltuirea energiei electrice.

Pentru a se apăra în acest dosar, comuna Marca a contractat o casă de avocatură, însă, din câte susțin cei din Primăria Marca, primarul refuză să plătească avocații care reprezintă interesele comunei.

Facem precizarea că până la finalizarea judecării cauzei, primarul beneficiază de prezumția de nevinovăție.

Distribuie articolul
Comentarii: 0

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.