Teodor Bălăjel (PSD): „Construim creșe în Zalău și ne oprim doar când punem capăt lipsei locurilor la creșă”

sos de centura cover cover

Teodor Bălăjel, viceprimarul Zalăului, anunță că este hotărât să construiască cât mai multe creșe în oraș, astfel încât zălăuanii să nu mai aibă această problemă în viitor.

Salajul liber Pub

Teodor Bălăjel: ” Punem cât de curând capăt unui mare neajuns în Zalău. Vorbim de lipsa locurilor în creșe, de fapt de lipsa creșelor. Cererea depășește de mult timp capacitatea creșei Voinicel, care a fost singura din oraș până am decis, în toamna lui 2019, construirea noii creșe din cartierul Meseș.

Știm – și suntem presați – că mămicile sunt nerăbdătoare să-i aducă pe micuți la noua creșă din cartierul Meseș, care are o capacitate de 55 de locuri. Am tras în ultima perioadă de furnizori, pentru că s-au mișcat greoi; se instalează mobilierul și se fac finisajele interioare. La sfârșit de octombrie, început de noiembrie creșa va putea primi copiii. Am fi vrut și noi mai repede, pentru că știm ce înseamnă pentru părinți să își poată duce copiii la creșă, dar sper măcar că vor fi mulțumiți de calitatea lucrărilor, pentru că am insistat pentru calitate și am cerut corecturi zilele trecute, când am fost împreună cu primarul Ionel Ciunt să vedem stadiul lucrărilor.
Veste bună este și că începe construirea unei alte creșe în Zalău. Pentru că creșele au fost mult timp o lipsă mare, suntem hotărâți să nu ne oprim decât atunci când vom constata o nevoie satisfăcută.
Mâine se votează în Consiliul Local proiectul de hotărâre prin care municipalitatea pune la dispoziție terenul de aproape 6.000 de metri pătrați din Dealul Morii, strada Bistriței, pentru construirea unei creșe prin programul național al Companiei Naționale de Investiții, din subordinea Ministerului Dezvoltării. Va fi o creșă cu o capacitate de până la 110 locuri, în apropierea blocurilor ANL acum în construcție.
Programul național pentru construirea de creșe are în vedere trei tipuri de creșe – de dimensiuni mari (cu 110 de locuri), de dimensiuni medii (cu 70 de locuri) și de dimensiuni mici (cu 50 de locuri). Imediat ce a fost anunțat programul, în iunie, ne-am pus pe căutat spații potrivite și am solicitat construirea a trei creșe în Zalău, dintre care prima este cea din Dealul Morii, cu 110 locuri. Vrem și două creșe cu capacitate de 70 de locuri fiecare și căutăm cele mai bune amplasamente, asfel încât să fie și cât mai la îndemâna părinților”
Distribuie articolul
Comentarii: 0

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.