Suspiciuni de fraudă electorală într-o secție din Sălaj: „am semant în alb numărătoarea voturilor”

cover cover casador

La Biroul Electoral Județean Sălaj s-a depus o contestație împotriva întocmirii procesului verbal de numărare a voturilor din secția de vot din satul Borza, comuna Creaca, acolo unde datele înregistrate în documentele oficiale nu coincid. Practic, din procesul verbal aflăm că au fost mai mulți votanți decât voturi, dar și faptul că procesele verbale au fost semnate în alb.

Salajul liber Pub

Cei de la PNȚCD acuză mai multe ilegalități la secția de vot, cu atât mai mult cu cât candidatului îi lipsesc două voturi pentru a intra în Consiliul Local Creaca.

Salajul liber Pub

Pe procesul verbal de numărare a voturilor semnat de toți cei din comisie sunt trecute ca fiind la vot 74 de persoane și 74 de voturi valabil exprimate, care trebuie să se regăsească în urne. Însă surpriză, în urne erau doar 69 de voturi care au fost numărate. Practic, cinci buletine de vot nu au fost nicăieri.

Mai mult, unul din membrii secției de votare mărturisește pentru cei de la PNȚCD că ei nu au mai semnat procesele verbale de numărare a voturilor, deși apare semnătura lor și își dau acordul că voturile trecute în procesul verbal reflectă realitate.

Practic, deși erau obligați prin lege să semneze procesele verbale de numărare a voturilor după finalizarea procesului electoral, cei din secția din Borza au fost puși să semneze înainte procesele verbale, în alb, urmând ca președintele secției să treacă ce rezultate își dorește, fără a se mai consulta cu cineva.

„Am semnat înainte procesele verbale. După ce am numărat voturile nu ne-a mai dat nimeni nimic de semnat. Noi am semnat înainte, când nu era nimic pe hârtie trecut”, susține un membru al secției de vot.

Distribuie articolul
Comentarii: 0

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.