Subprefectul Florin Florian le-a explicat primarilor din Sălaj cum pot accesa bani pentru dezvoltarea sistemului medical

Navo cover cover cover

Subprefectul Florin Florian a avut o întâlnire la sediul Instituției Prefectului cu primarii comunelor Ileanda, Românași, Valcău de Jos, Mirșid, Sărmășag, Gârbou, Crasna, Horoatu Crasnei, Hida, Nușfalău și Meseșenii de Jos, dar și cu reprezentanții Direcției de Sănătate Publică (DSP) Sălaj, cu doamna Dorica Dan – managerul Centrului NoRo Zalău și consultanți în proiecte implementate prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Salajul liber Pub

Scopul întâlnirii a fost prezentarea noii oportunități de finanțare prin PNRR – Pilonul V, COMPONENTA: 12 – Sănătate; Dezvoltarea infrastructurii medicale prespitalicești, dar și a faptului că aceste unități administrativ-teritoriale reprezentate la întâlnire au fost pre-selectate pentru înființarea de Centre Comunitare Integrate. Scopul și avantajele acestui program de finanțare sunt multiple.

Pe de o parte, se dorește îmbunătățirea accesibilității și eficacității asistenței medicale primare, integrarea cu serviciile oferite în ambulatoriu și asigurarea continuității serviciilor medicale, susține Florin Florian.

Apoi, este prevăzută și formarea personalului implicat în furnizarea serviciilor medicale și comunitare – asistenți medicali, asistenți comunitari, mediatori din aceste centre.

O altă măsură urmărită este creșterea capacitării de furnizare de servicii preventive prin finanțarea costurilor operaționale ale serviciilor, în care este inclusă și implementarea de programe de screening.

Se pot achiziționa echipamente și dotări în valoare maximă de 60,3 mii euro fără TVA
Se alocă fonduri pentru construcții noi sau renovări sub forma unui grant financiar la dispoziția beneficiailor preselectați în valoare maximă de 140,7 mii euro fără TVA
Se poate achiziționa mobilier în valoare de 2.500 de euro fără TVA, achiziție directă
Rata de finanțare pentru fiecare proiect este de 100%, nefiind necesară contribuție proprie din partea beneficiarului.

Distribuie articolul
Comentarii: 0

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.