Stațiile de reîncărcare pentru vehiculele electrice din Zalău sunt funcționale

Navo cover cover

Începând de azi, 20 aprilie 2022, cele patru stații de reîncărcare pentru vehicule electrice sunt funcționale. Investiția a fost realizată în cadrul Programului privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea infrastructurii pentru vehiculele de transport rutier nepoluant din punct de vedere energetic: staţii de reîncărcare pentru vehicule electrice în municipiile reşedinţe de judeţ, aprobat prin Ordinul 760/2018 modificat prin Ordinul ministrului mediului nr. 393/2019 și orice alte modificări ulterioare, finanțat prin Administrația Fondului pentru Mediu și bugetul local al Municipiului Zalău

Salajul liber Pub

Amplasamentele pe care s-au montat stațiile de reîncărcare se găsesc în intravilanul municipiului Zalău, în 2 locații, respectiv: 2 stații sunt în parcarea din spatele Primăriei Zalău, Str. 22 Decembrie 1989, nr. 2A, iar 2 stații se află în parcarea de la Sala Sporturilor, b-dul M. Viteazu, nr. 51.

Conform proiectului, lucrările care au fost executate în vederea montării stațiilor de reîncărcare vehicule electrice în municipiul Zalău au constat în:
– pregătirea traseului canalizării la LES de 0,4 kV;
– pregătirea traseului cablului;
– executarea șanțurilor și a profilelor de șanțuri;
– executarea subtraversării carosabilului;
– executarea liniilor subterane protejate prin tuburi/țevi;
– desfășurarea și pozarea cablurilor;
– realizarea legării la priza de pământ a firidelor;
– realizare fundații pentru punctele de măsură și stații;
– refacerea terenului și aducerea la starea inițială;
– realizarea marcajelor pentru parcări și amplasarea panoului de informare;
– montarea punctelor de măsură și protecție;
– montarea celor 4 stații de reîncărcare;
– racordarea la rețea și configurarea inițială a întregului sistem;

Valoarea finală a lucrărilor executate este de 683.164,78 lei cu TVA. Valoarea echipamentelor (stații de reîncărcare) este de 552.255,20 lei cu TVA. Valoare contractului actualizată este de 740.299,99 lei cu TVA, finanțat prin Administrația Fondului pentru Mediu și bugetul local.

Distribuie articolul
Comentarii: 0

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.