Stații de autobuz moderne în Zalău

Navo cover cover

Transportul public de călători, în municipiul Zalău, se dezvoltă de la an la an, iar mersul cu autobuzul devine unul modern și plăcut. După ce flota de autobuze a fost completată cu 20 de autobuze electrice, în prezent 10 stații au fost modernizate și aduse la standarde europene.

Salajul liber Pub

Începând de ieri, în municipiul Zalău sunt funcționale 9 automate de vânzare bilete şi reîncarcare titluri tarifare funcționale din cele 10 stații. Este un pas foarte important pentru călători având în vedere că aceștia sunt la o atingere de achiziționarea unui bilet sau reîncărcarea cardului de călătorie.

De asemenea, în cele 10 stații s-au montat și un panou cu afișaj electronic și sunet, prin care se oferă informații despre linia respectivă de transport.

De menționat este faptul că cea de-al zecelea automat de vanzare bilete şi reîncarcare titluri tarifare este în curs de montare în stația de la ISU Sălaj, zonă în care se desfășoară în prezent lucrări de modernizare.

Automatele funcționează cu bancnote de 1, 5 și 10 lei și cu monezi (numai) de 50 de bani. Orice alte monede sunt respinse. Aparatul permite eliberarea de rest în limita a 4 lei, în monezi de 50 de bani. În cazul în care automatul nu mai dispune de rest, afișează mesaj explicit de avertizare.

În funcţie de operaţia selectată, în limita sumelor introduse de călător în automat, se eliberează bilete de hârtie dacă operaţia selectată a fost de vânzare bilete, se încarcă portofel electronic pe card dacă operaţia selectată a fost de reîncarcare portofel electronic, se elibereaza bilet de hârtie şi se emite dovada pentru sumele introduse dacă operaţia selectată a fost de încarcare abonament nesubventionat.

Investiția ,,Autobuze urbane cu propulsie electrică și podea total coborâtă, sistem de e-ticketing și sisteme conexe, stații de încărcare cu energie electrică a autobuzelor electrice”, a fost cuprină în proiectul cu finanțare nerambursabilă ,,Mobilitate urbană durabilă Zalău 2023”, SMIS 122136.

LISTĂ STAȚII AUTOMATE BILETE
Posta Bradet (Bradet – Gara) Gheorghe Doja
Perla (Bradet – Gara) Mihai Viteazul
Uz Casnic (Bradet – Gara) Mihai Viteazul
Cuprom (Gara – Bradet) Mihai Viteazul
Pompieri(Gara – Bradet)* Mihai Viteazul
Astralis(Gara – Bradet) Mihai Viteazul
Silvania(Gara – Bradet) Mihai Viteazul
Spitalul Județean( Bradet – Gara) Simion Barnutiu
Scoala nr.8 (Gara – Bradet) Simion Barnutiu
Spitalul Județean (Gara – Bradet) Simion Barnutiu

Distribuie articolul
Comentarii: 0

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.