Singurul pugilist sălăjean medaliat la Naţionalele de Cadeţi, premiat de deputatul Liviu Balint

Navo cover Navo cover

După ce zilele trecute deputatul Liviu Balint a premiat cei mai buni sportivi ai juudețului conform clasamentului întocmit de Direcția de Tineret și Sport Sălaj, astăzi, demnitarul l-a premiat și pe tânărul pugilist Ciurbe Dasaev, cel care din păcate, nu se regăsește în acel clasament, deși are rezultate de excepție.

Ciurbe Dasaev, în vârstă de 14 ani,  a obținut la începutul lunii noiembrie medialia de bronz la categoria 60 de kilograme la Campionatul Național de Cadeți. De altfel, aceasta avea să fie şi singura medalie obţinută de un pugilist din Sălaj la această competiţie. Acesta a fost premiat astăzi, 24 Decembrie, de deputatul Liviu Balint pentru toată activitatea sa sportivă.

Pe lângă această competiție, tânărul sportiv a obținut numeroase premii la alte turnee de box naționale. Dasaev practică boxul de peste 6 ani, dar pe lângă box, îi place foarte mult și atletismul. Recent, la o competiție zonală organizată la Baia Mare a obținut locul întâi la proba de 1.500 de metri, locul doi la proba de 3.000 de metri și locul 3 la proba de 1.800 de metri.

Și pentru că într-un corp sănătos nu se poate afla decât o minte sănătoasă, tânărul Dasaev este și bursier la școală. A avut mereu medii foarte mari, iar anul acesta a avut media 9,90, fiind elev la Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” din Zalău.

Tânărul este văzut drept noua speranță a sportului sălăjean, în care foarte mulți își pun încrederea.

Distribuie articolul
Comentarii: 0

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.