Simex vinde fabrica din Șimleu Silvaniei către Lidl. Dumitru Blaga: „e o perioadă dificilă”

Navo cover Navo cover

Simex, unul dintre cei mai importanți jucători pe piața mobilei din România și din spațiul ex-sovietic se pregătește să tranzacționeze un teren din Șimleu Silvaniei către compania Lidl. Este vorba de terenul de la intrare din oraș, unde la ora actuală se află una dintre fabricile companiei.

Toată activitatea din această fabrică va fi relocată în fabrica din Nușfalău și din Cehei, unde se află și centrul companiei. La ora actuală se așteaptă autorizarea tranzacției și acceptul băncii pentru ca Simex să poată vinde imobilul către Lidl.

Cei de la Lidl își doresc să cumpere terenul liber de sarcini, iar din acest motiv, Simex va fi nevoit să-și demoleze toate clădirile de pe acea suprafață.

Dumitru Blaga, CEO Simex, ne-a declarat că valoarea tranzacției este confidențială la ora actuală, dar este vorba de o sumă destul de mare. De altfel, cu această sumă, Simex va ieși din impas.

Blaga ne-a mărturisit că la ora actuală companiile mari trec printr-un impas, iar piața pe care joacă Simex este dominată de străini.

„Din noiembrie așteptăm autorizația pentru a putea tranzacționa terenul. Este o perioadă dificilă acum pentru noi ca și companie românească. Problema este că suntem dominați, iar cel mai grav este că muncim pentru alții. La ora actuală avem nevoie de autorizație și un acord de la bancă pentru tranzacție. Această tranzacție va ajuta Simex să scape de unele datorii către bancă și să putem să plătim salariile la cei 460 de angajați din companie, pentru că nu este ușor să ți în spate atât de mulți angajați”, ne-a declarat Dumitru Blaga.

Distribuie articolul
Comentarii: 0

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.