Senator Cristian Viașu: „Legea Consumatorului Vulnerabil a fost aprobată în Parlamentul României”

sos de centura cover

Senatorul Cristian Viașu de la USR Sălaj transmite că Legea Consumatorului Vulnerabil a fost aprobată în Parlamentul României.

Salajul liber Pub

Senatorul USR din Sălaj susține că prin aceasta aproximativ 500.000 de români urmează să pimrească cel mult 500 de lei pe lună pentru plata facturilor în sezonul rece.

Cristian Viașu: „Aproximativ 500 de mii de beneficiari ar urma să primeasca cel mult 500 de lei pe lună pentru plata facturilor în sezonul rece. Limita maximă a veniturilor până la care o persoană poate beneficia de ajutoare pentru încălzire este de 1.386 de lei de persoană, în cazul familiilor şi 2.053 de lei, în cazul persoanelor singure. Subvenţia va fi decontată direct din preţul facturii.

Salajul liber Pub
Au fost aduse modificări și amendamente la aceasta lege, printre care: plafoanele fixe de 250 de lei/lună pentru gaze, 500 de lei/lună pentru energie electrică și 160 de lei/lună pentru lemne au devenit plafoane minime.
Autoritățile vor avea de acum mecanismul pentru a adapta și mări ajutorul necesar când va fi cazul.
Este o lege care vine în sprijinul unei categorii vulnerabile a societății, era necesară și mă bucur că a fost adoptată”.

 

Distribuie articolul
Comentarii: 0

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.