Se vinde una dintre cele mai spectaculoase clădiri din Zalău

cover Salajul liber3 1111

Clădirea ce adăpostea cândva Librăriile Sălajului, una dintre cele mai spectaculoase din Zalău este din nou scoasă la vânzare.

Salajul liber Pub

Astfel, în ultima ședință a Cosniliului Local Zalău, care a avut loc săptămâna ce tocmai s-a încheiat, consilierii locali au votat faptul că Primăria Zalău renunță la dreptul de preemțiune asupra imobilului. Primăria Zalău motivează acest fapt pe considerentul că nu sunt bani în bugetul local pentru cumpărarea și renovarea imobilului.

Clădirea trebuia să devină un centru de afaceri, însă proeictul cu fonduri europene ce datează din 2010 nu s-a mai derulat, fiind alte probleme la mijloc. Acum, proprietarii anunță că vând imobilul, iar Primăria Zalău și-a dat acordul.

Consilierii locali ai USR-PLUS au ieșit la atac și au susținut că Zalăul trebuie să aibă o strategie bine pusă la punct privind centrul istoric al orașului.

Clădirea datează în Zalău din anul 1884. Clădirea a conținut două magazine, zece camere și trei bucătării. După naționalizare, clădirea a intrat în prorpietatea societății comerciale Librăriile Sălajului. Din 2007 a devenit proprietate privată.

Distribuie articolul
Comentarii: 0

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.