Scandal fără precedent în USR Sălaj: „credeam că suntem un partid transparent, nu cu oameni disperați după bani”

Navo cover cover cover

S-au încins spiritele în această seară în USR Sălaj, după ce Ciprian Lupaș a fost desemant membru al partidului în Biroul Electoral Județean. Supărarea unor membri ai partidului vine după ce numirea a fost făcută doar într-un grup restrâns. Cu atât mai mult, unii membri ai partidului, care au și candidat la localele din 27 septembrie în Zalău susțin că Lupaș a fost în Biroul Electoral Județean și la ultimul scrutin. O altă anomalie pe care o ridică aceștia este și faptul că Ciprian Lupaș s-a înscris drept candidat la alegerile parlamentare, dar este și în Biroul Electoral Județean. Cele două funcții sunt însă incompatibile.

Salajul liber Pub

De remarcat că pentru activitatea din BEJ, reprezentanții partidelor politice câștigă 200 de lei pe zi. Biroul Electoral pentru alegerile parlamentare funcționează aproximativ 60-90 de zile, astfel că suma minimă, cu tot cu impozit calculată, pe care o încasează un reprezentant al partidelor este de 10.000 lei!

„Pentru domnul Lupaș cei 10.000 de lei se înmulțesc cu doi, el fiind și în Biroul Electoral la locale. Nu aceasta este însă problema. Suntem supărați pe faptul că acest partid nu este transparent, așa cum scrie în statut. Eu știu că toate deciziile USR trebie luate transparent. Ei, din păcate, decizia aceasta a fost luată de un grup restrâns, fără consultarea noastră. Credeam că este un partid transparent, nu cu oameni disperați după bani. Tot aceștia cu bani trag pentru căruța lor. Poate și eu voiam să fiu în BEJ sau altul”, susține un grup de membri ai partidului. 

Cristian Viașu, președintele USR Sălaj știe de acest scandal și susține că Ciprian Lupaș se află la ora actuală în incompatibilitate, dar și că decizia de numire a sa în Biroul Electoral Județean a fost luată de conducerea USR.

„Evident că nu va putea fi și în BEJ și candidat . E incompatibilitate . Deocamdată suntem în procedura de alegeri interne deci nu e stabilită încă lista pentru parlamentare.

Decizia a fost luată ca urmare a discuției pe care am avut-o în Biroul Judetean.
Da a fost și la locale în BEJ . Nu văd ce legătura are asta cu remunerația primită. El și-a făcut treaba pentru care a fost acolo”, susține Cristian Viașu. 

Distribuie articolul
Comentarii: 0

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.