Sălăjeanul Bogdan Ilea, alături de ministrul Justiției, în vizită importantă de lucru în Maramureș

Navo cover cover cover

Secretarul de stat din Ministerul Justiției, sălăjeanul Bogdan Ilea, a efectuat ieri o importantă vizită de lucru în județul Maramureș. Bogdan Ilea a însoțit-o la Maramureș pe Alina Gorghiu, Ministrul Justiției.

Bogdan Ilea a fost însoțit și de președintele CSM – jud. Daniel Grădinaru și Senatorul Cristian Tagârlaș Niculescu, alături de care au stabilit întâlniri de lucru cu judecătorii și procurorii instanțelor și parchetelor din Maramureș. În cadrul acestor întâlniri, s-a dialogat deschis și fără ocolisuri despre proiecte, preocupări și obstacolele întâmpinate în activitate.

Bogdan Ilea a avut întâlniri și cu avocații din Maramureș, precum și cu decanii Barourilor Satu Mare și Bistrița Năsăud, Vlad Baculescu și Alin Moruțan.

În încheierea delegației, a fost efectuată o vizită de lucru la Penitenciarul Baia Mare, unde se implementează un proiect amplu, finanțat prin Mecanismul Financiar Norvegian-Correctional, pentru construirea unui pavilion de 420 de locuri de cazare pentru deținuți.

„Am ascultat preocupările acestora și i-am asigurat de continuitatea dialogului instituțional MJ-UNBR, astfel încât mesajele avocaților să fie receptate corect și să găsim soluții împreună. Conștientizăm problemele sistemului judiciar, iar principala noastră preocupare trebuie să fie asigurarea eficienței și accesibilității acestuia pentru justițiabili.  Demonstrăm astfel că statul român își respectă obligațiile asumate prin Memorandumul Rezmives, asigurând condiții decente în penitenciare pentru cei care se sustrag executării pedepselor în țară. Faptul că statele europene trimit fugari în România este o dovadă a eficienței eforturilor noastre”, transmite Bogdan Ilea, secretarul de stat din Ministerul Justiției.

Distribuie articolul
Comentarii: 0

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.