RETROSPECTIVĂ! 2022, anul în care ne-am luat rămas bun de la sălăjeni dragi

Navo cover cover cover cover cover

În ultima zi din acest an, nu puteam trece cu vederea evenimentele importante care au zguduit din temelii viața comunității sălăjene. Au fost momente de tristă amintire, pe care le aducem în atenția dumneavoastră pentru a le cinsti încă odată memoria celor care au plecat mult prea devreme dintre noi în acest an, 2022, sperând la un 2023 mult mai bun.

Salajul liber Pub

Prima veste tragică ce a lovit comunitatea sălăjeană a venit pe data de 21 ianuarie, atunci când, de dimineață s-a aflat vestea că senatorul Cristian Viașu a trecut la cele veșnice. Senstorul avea doar 45 de ani și era unul dintre cei mai activi aleși din județ. Cauza decesului a fost un infarct suferit in noaptea ce a trecut.

Salajul liber Pub

Peste doar două zile, pe 23 ianuarie o altă veste tristă a zguduit comunitatea sălăjeană. A trecut în eternitate și cel care a fost doctorul Liviu Gârbea. Doctorul s-a stins din viață la 74 de ani. Doctorul Liviu Gârbea a coordonat mult timp Secția de Reumatologie de la Spitalul Județean din Zalău, iar in ultima perioada a activat la o clinica privată din județ. Doctorul a fost activ atât pe plan medical, cât și politic, fiind un membru de seama al PNTCD. Doctorul Liviu Gârbea s-a născut pe 18 martie 1948, in Fizeș. In 1974 a absolvit  Facultatea de Medicină din Cluj Napoca.

În a doua zi de Paște o altă veste tristă s-a abătut peste zălăuani. A murit de tânăr culturistul Călin Sabou. Acesta era sportiv cu o experiență de peste 18 ani. Peste trei zile, pe 29 aprilie, a trecut la cele veșnice și Simona Pop, soția fostului primar din Cuzăplac.

Peste două săptămâni o veste tragică a zguduit din nou comunitatea sălăjeană. Pe 17 mai a plecat dintre noi Cristian Lațcău. Acesta a murit la Spitalul Județean, acolo unde a ajuns după ce nu s-a simțit bine.  Cristian Lațcău a fost directorul Direcției Generale de Informații și Protecție Internă, un serviciu secret al Ministerului Afacerilor Interne. Cristain Lațcău a fost și șef de serviciu al Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Sălaj.

O lună și patru zile a fost diferența de timp dintre decesul lui Lațcău și tragedia care avea să ne înspăimânte atât de tare și să cutremure întreaga scenă politică sălăjeană. O tragedie cu ecou, care încă e vie în amintirea noastră. Pe data de 21 iunie, un vânt năpraznic s-a abătut peste satul Hurez, iar un foișor s-a desprins din temelii și a căzut peste fostul prefect Virgil Țurcaș. La ora 15:40 medicii au constatat decesul acestuia în ciuda tuturor manevrelor de resuscitare.

Pe data de 6 august, la vârsta de 48 de ani, moare și directorul Liceului din Sărmășag, Bőti Csaba-Sándor. Bőti Csaba-Sándor a murit răpus de o boală pe care o avea de mai mult timp. Pe data de 16 septembrie trece la cele veșnice și Călin Taloș, la vârsta de 50 de ani, pe care a împlinit-o în urmă cu mai puțin de o lună de zile, pe 19 august. În ultimii ani din viață, Călin Taloș a fost administratorul public al comunei Horoatu Crasnei.

O altă tragedie care zguduie comunitatea sălăjeană are loc la doar șase zile de la decesul lui Călin Taloș. Pe data de 22 septembrie medicii de pe elicopterul SMURD și de la Serviciul de Ambulanță Sălaj nu au putut decât să constate decesul celui care a fost din decembrie 1989 primarul comunei Cuzăplac, Mircea Pop. Astfel, după ce în primăvară a trecut la cele veșnice soția acestuia, în septembrie trece în neființă și Mircea Pop, la vârsta de 56 de ani. Mircea Pop a fost ales primar în Cuzăplac în decembrie 1989, când avea doar 23 de ani, iar de atunci conduce neîntrerupt administrația comunei.

Ultima veste tristă din acest an care a zguduit comunitatea sălăjeană a venit pe 2 decembrie. Bianca Pop-Ignat, directoarea în funcție a Grădiniței cu Program Prelungit numărul 8 din Zalău – situată în cartierul Dumbrava Nord – a trecut la cele veșnice.

Vestea a venit ca un șoc peste colectivul didactic din Sălaj. Bianca Pop-Ignat a fost o educatoare foarte apreciată din Zalău. Din păcate însă, starea acesteia de sănătate s-a înrăutățit în ultimul timp, iar pe data de 2 decembrie a trecut la cele veșnice după ce a pierdut lupta cu o boală nemiloasă.


DUMNEZEU SĂ-I ODIHNEASCĂ ÎN PACE, atât pe ei, cât și pe cei care anul acesta au plecat prea devreme dintre noi! 


 

 

Distribuie articolul
Comentarii: 0

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.