REPORTAJ! Citadin Zalău lucrează cu motoarele turate la maxim pentru dezvoltarea orașului

Navo cover Navo cover

Cu motoarele la turație maximă, în această vară, societatea Primăriei Zalău, Citadin s-a ocupat de dezvotlarea mai multor zone din municipiu.

Angajații Citadin au muncit la foc continuu pentru asfaltarea mai multor străzi din oraș, dar și la celelalte servicii, precum cel de salubrizare sau de înfrumusețare al spațiului verde.

Echipajele Citadin și proiectele de anvergură sunt bine puse la punct și organizate de către directorul societății Ioan Miclea și viceprimarul orașului responsabil cu activitatea firmei, Teodor Bălăjel.

Astfel, recent cei de la Citadin s-au ocupat de asfaltat strada Depozitelor, care trece prin spatele ITM Sălaj. Este vorba de refacerea carosabilului pe o lungime totală de aproximativ 1 kilometri, pe ambele sensuri de circulație fiind turnat un strat nou de asfalt.

Tot echipele Citadin au început refacerea străzi Nicolae Titulescu, partea de urcare începând din spatele Prefecturii până la intersecția cu strada Cloșca. Aici, modernizarea va fi una consistentă, cu canale subterane pentru cabluri, trotuare cu pavaj, asfaltare, mobilier stradal nou.

Citadin a finalizat de refăcut temeinic străzile Cerbului, Stânei, Căprioarei, unde s-a turnat covor asfaltic nou și s-au refăcut trotuarelor.
Zilele trecute au fost finalizate lucrările la trotuarele de la bulevard în zona Gară – Crișeni. Vor fi de asemenea finalizate în perioada următoare lucrările în zona noului Centru de zi pentru copii din Dumbrava.

De remarcat că  societatea Citadin realizează zilnic lucrări de întreținere a orașului, atât mecanizat cu utilajele din dotare, cât și manual cu echipele de muncitori de la Secția Salubrizare.
O soluție de curățat străzile principale foarte ușor și fără praf este mașina specială de curățat stradal care aspiră, matură și stropește carosabilul, lăsând în urma sa un drum curat.

La fel, Citadin are în dotare un utilaj de mici dimensiuni care este folosit pentru curățarea străzilor.

Când condiţiile atmosferice au permis, SC Citadin efectuează zilnic lucrări de curățenie:
– măturat mecanizat – în medie 185.000 mp/zilnic;
– măturat manual – în medie 130.000 mp /zilnic.

Alte lucrări de întreţinere a oraşului :
– întreţinerea zonelor verzi din oraş şi a văilor;
– repararea coşurilor stradale de gunoi şi schimbarea celor defecte;
– colectarea și depozitarea gunoiului stradal – în medie 10.9 t zilnic

Distribuie articolul
Comentarii: 0

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.