Reacția OFICIALĂ a Companiei de Apă, după avaria din cartierul zălăuan Brădet

cover cover

Urmare a articolului de dezvaluiri privitoare la reteaua de alimentare cu apa din zona Bradet, Zalau, publicat in editia din 18 Iulie 2021 a Salajului Liber, respectiv fata de declaratiile citate in articol ale domului Calin Fort, administrator public al Municipiului Zalau, Compania de Apa Somes SA face urmatoarele precizari:

Salajul liber Pub

Compania de Apa Somes NU a avut la cunostiinta niciodata de existenta unui defect pe strada Gheorghe Doja, zona Bradet, cu atat mai putin de existenta unui defect care sa fi fost semnalat de doi ani. In general Compania de Apa Somes ierarhizeaza de pe o zi pe alta interventia la anumite avarii in functie de gravitatea lor, dar niciodata nu a amanat remedierea unei avarii.

Salajul liber Pub

Compania de Apa Somes a avut la cunostiinta de faptul ca reteaua de alimentare cu apa din zona strazii Gheorghe Doja necesita reabilitare generala, motiv pentru care a actionat pe doua cai alternative: a cuprins cu prioritate reabilitarea retelei de apa din zona Bradet in contractul de lucrari de lucrari la retele (CL17) in cadrul proiectului major POIM Cluj-Salaj cu cofinantarea Uniunii Europene, contract in procedura de achizitie in curs, dar in ideea ca lucrarea avea o prioritate mai mare si in eventualitatea unei temporizari a procedurii de achizitie publica pe POIM, a initiat si demersuri de reabilitare mai expeditiva a unei portiuni a retelei de pe strada Gheorghe Doja, pe baza unei colaborari cu primaria Mun. Zalau.

Astfel in cursul lunii Februarie 2019, Compania de Apa Somes SA, Sucursala Zalau a transmis o adresa oficiala primariei prin care se stipula ca reabilitarea retelei de apa de pe strada Gheorge Doja se poate realiza pe baza de protocol semnat cu Primaria, protocol care urma sa stipuleze ca autoritatea locala va pune la dispozitie materialele necesare lucrarii. Adresa a fost insotita de lista cu materialele necesare lucrarii.

In data de 29 Mai 2019, acest protocol a fost semnat intre Compania de Apa Somes SA, Sucursala Zalau si Primaria Mun. Zalau, pentru lucrarea “Inlocuire portiune conducta de apa pe strada Gh. Doja” din mun. Zalau, pe o lungime de 330 m, precizandu-se ca lucrarea se va executa de Sucursala Zalau a Companiei, dupa primirea materialelor de la Primaria Zalau, in cursul anului 2019.

Din cauze obiective independente de Compania de Apa Somes, lucrarea de reabilitare pe baza protocolului nu a putut sa fie realizata, urmand astfel sa fie realizata in cadrul mai larg a contractului de lucrari retele in Zalau, prin programul POIM Cluj-Salaj.

COMUNICAT DE PRESĂ

Compania de Apă Someș, Sucursala Zalău,

director Marcel Zaharia

Distribuie articolul
Comentarii: 0

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.