PSD Zalău, cel mai slab rezultat din ultimii ani. Social-democrații au pierdut 6% față de 2016

Navo cover Navo cover

PSD a pierdut în Zalău, pe vot politic, șase procente. Noua conducere a PSD Zalău nu a reușit să mențină rezultatul bun al social-democrațiilor din 2016, demonstrând că probabil conducerea organizației municipale este o pălărie prea mare.

Anul 2016 a fost cel mai bun an electoral pentru PSD Zalău. Sub buna coordonare a președintelui de atunci, senatorul Gheorghe Pop, pe vot politic PSD a strâns 8.587 de voturi, adică 40,56%.

Este de neimaginat pentru PSD-iști cum în timp ce primarul Ionel Ciunt a strâns cu 2.000 de voturi mai mult decât în 2016, partidul, condus acum în Zalău de fostul secretar de stat din Guvernul 20-20 al Vioricăi Dăncilă, Călin Forț, a strâns cu o mie de voturi mai puțin.

Practic, PSD Zalău sub conducerea lui Gheorghe Pop a însemnat 40,56% pe vot politic, iar PSD Zalău sub conducerea lui Călin Forț înseamnă pe vot politic doar 35,02%.

Și ca număr de voturi, PSD Zalău a pierdut foarte mult de când organizația a fost preluată de Forț în detrimentul lui Pop. Dacă în timpul mandatului senatorului Gheorghe Pop social-democrații erau votați de 8.587 de zălăuani, în mandatul lui Forț, la alegerile din septembrie, PSD a primit doar 7.101 voturi.

Mai mult, Călin Forț nu a reușit să gestioneze votul politic transmis către Consiliul Județean Sălaj, astfel că Florin Florian, care s-a axat în campania electorală pe județ, nu pe municipiu, a avut cu puține voturi mai mult în Zalău decât Dinu Iancu Sălăjanu, candidatul PNL.

Această situați nu a mai fost întâlnită până acum ăn PSD Zalău, când organizația era condusă de senatorul Gheorghe Pop.

Distribuie articolul
Comentarii: 0

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.