PSD Sălaj: bugetul austerității pentru români, impus de Guvernul Cîțu

cover Salajul liber3 1111

Imediat ce „s-au ales”, preocupați să împartă sinecuri oamenilor de partid și să politizeze toate funcțiile (inclusiv pe cea de prefect), această coaliție l-a luat în brațe pe „NU PUTEM/NU AVEM” și, prin deciziile lipsite de logică luate în ultimul an, împing spre prăpastia disperării o mare parte din categoriile sociale. Cu un cinism ce denotă lipsa de umanitate și scrupule, se continuă marșul spre dezastru al acestui Guvern care încearcă în fel și chip să justifice neputința sa de a găsi soluții pentru a sprijini populația să depășească în mod decent criza economică.

Salajul liber Pub

Iată „soluțiile” propuse de acești așa-ziși profesioniști:

LUCRĂTORILOR DIN PRIVAT – venituri mai mari cu doar cu 3%, imposibil de acoperit inflația și creșterile de prețuri pentru coșul zilnic sau utilități. Lipsa investițiilor, atribuirea de lucrări cu dedicație și lipsa unei viziuni care să permită creșterea nivelului de trai vor sărăci și mai mult populația!

PENSIONARILOR – le este încălcat dreptul câștigat prin lege de a li se majora pensiile și sunt categorisiți ca „asistați sociali”, deși acești oameni au muncit cu responsabilitate 35-40 ani și trebuie să beneficieze de o bătrânețe liniștită și lipsită de griji!

LUCRĂTORILOR DIN SĂNĂTATE – nu le sunt recunoscute și achitate drepturile câștigate prin sentințe civile definitive, iar celor care luptă în prima linie cu virusul ucigaș COVID-19 li s-au redus veniturile!

LUCRĂTORILOR DIN ÎNVĂȚĂMÂNT – li s-a amânat creșterea salarială prevăzută de lege, nu li s-au asigurat cursuri de formare pentru a preda eficient on-line, nu li s-au asigurat instrumente adecvate pentru desfășurarea activității de la domiciliu, dar li se cere performanță și standarde!

LUCRĂTORILOR DIN POLIȚIE (forțele de ordine) li s-au înghețat salariile, dar li se cere să își facă datoria fără crâcnire!

LUCRĂTORILOR DIN INDUSTRIA OSPITALITĂȚII (HO.RE.CA.) -li s-au redus drastic veniturile, iar ei și familiile lor se confruntă cu cele mai grele situații. Mai mult, prin neacordarea voucherelor de vacanță pentru anul 2021 vor fi puse în pericol, în continuare, locurile lor de muncă. Multe firme vor falimenta, iar altele își vor restrânge activitatea!

VALORILE SPIRITUALE și TRADIȚIILE – sunt luate în derâdere, iar prin tăierile bugetare este afectată funcționarea lăcașurilor de cult, întreținerea centrelor de îngrijire a vârstnicilor și a muzeelor de pe lângă biserici și mănăstiri și sunt afectate lucrările de restaurare ale unor biserici sau clădiri-monument, respectiv construcția de biserici. Uitând că de-a lungul istoriei noastre zbuciumate biserica a fost cea care a menținut treaz spiritul național, acest guvern duce o luptă intensă de desprindere brutală a românilor de tot ceea ce reprezintă esența națiunii.

LIPSA TRANSPARENȚEI cu privire la ÎMPRUMUTURILE FĂCUTE ZI DE ZI și SECRETIZAREA ACHIZIȚIILOR DIN ANUL 2020 fac imposibil controlul și cuantificarea dezastrului bugetar „realizat” în doar un an de guvernare! Cine beneficiază cu adevărat de aceste imense resurse bugetare?

DEMONIZAREA BUGETARILOR umilește o parte a populației din această țară, fără de care nici o societate normală nu poate funcționa în condițiile în care, conform datelor oficiale, bugetarii din România reprezintă doar 19% din totalul salariațiilor (în Franța -33%, Belgia -36%), majoritatea dintre aceștia sunt profesioniști și lucrează foarte eficient. În schimb, în ultimul an s-au angajat peste 14000 de bugetari! Prin forțarea legii, ei prezintă în adevărata lumină rostul restructurărilor din acest sector: angajarea oamenilor de partid și eliminarea celor care CHIAR MUNCESC!

CREȘTEREA VÂRSTEI DE PENSIONARE ascunde speranța acestor guvernanți că nu vor mai fi nevoiți să plătească pensia pentru mulți români!
Ca membri ai Partidului Social-Democrat, un partid a cărui preocupare principală este bunăstarea tuturor cetățenilor, reacționăm de fiecare dată când constatăm încercări de forțare a legii sau abuzuri care afectează din ce în ce mai mulți români.
În ceea ce privește guvernul, nu putem să nu dăm glas unei întrebări care se pune tot mai des în societate:

➡„Ce fel de guvern are acum ROMÂNIA: UN GUVERN CARE NU RECUNOAȘTE O PARTE DIN DREPTURILE ROMÂNILOR, CU OBIECTIVE ȘI PRIORITĂȚI STABILITE DE ALTCINEVA – cum ar fi, de exemplu, implementarea unor reforme ce vizează, practic, hrănirea sistemului clientelar care se conturează zi de zi tot mai clar în zona puterii – sau pur și simplu UN GUVERN INCOMPETENT care se joacă cu soarta a milioane de români?”

Obiectivul nostru, al PSD – apărarea interesului TUTUROR românilor!

COMUNICAT DE PRESĂ

Distribuie articolul
Comentarii: 0

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.