Proiect INEDIT: 2 ștranduri termale în Șimleu Silvaniei și Crasna

sos de centura cover cover

În strategia de dezvoltare a județului Sălaj, aprobată de Consiliul Județean, se vorbește foarte mult despre dezvoltarea turismului balnear din județ. În document se specifică faptul că sunt două primării care au în plan realizarea de ștranduri termale – Crasna și Șimleu Silvaniei.

Salajul liber Pub

Strategia de Dezvoltare a Sălajului susține că una dintre principalele resurse naturale și turistice de la nivelul județului Sălaj sunt apele minerale, termale și cu proprietăți curative.

Parfumuri

Totuși, în ciuda potențialului pentru dezvoltarea turismului balnear, în prezent acesta atrage un număr mai redus de turiști, comparativ cu stațiunile din județului Bihor. La nivelul județului Sălaj, există două stațiuni permanente ce utilizează resursele de ape cu rol terapeutic, care dispun și de infrastructură turistică și de agrement (Băile Boghiș și Băile Bizușa), la care se adaugă unele microstațiuni cu caracter sezonier, utilizate mai ales de localnici, care nu sunt corespunzător amenajate încă, se arată în Strategie.

Parfumuri

Astfel, la Șimleu Silvaniei se dorește realizarea unui ștrand termal cu finanțare europeană. Primarul Cristian Lazăr ne-a declarat că joi, 13 ianuarie va avea discuții importante legate de acest subiect și va putea ieși public cu detalii.

De cealaltă parte, legat de ștrandul termal din comuna Crasna, despre acesta, hotărârea Consiliului Județean Sălaj arată că este nevoie de 24,7 milioane de lei pentru realizarea investiției, bani europeni, iar proiectul este planificat pentru a se încerca să se atragă finanțare.

Distribuie articolul
Comentarii: 0

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.