Proiect îndrăzneț la Jibou: un nou spital, construit de la ZERO, cu 180 de paturi. Primarul Dan Ghiurco pregătește documentația

sos de centura cover cover

Primarul orașului Jibou, Dan Ghiurco, sprijinit constant de către deputatul și medicul Florian Neaga, are un proiect îndrăzenț care se poate realiza în urbea de pe Someș.

Salajul liber Pub

Dan Ghiurco își dorește să construiască în Jibou un spital nou, de la zero. Locația ar urma să fie pe strada Someșului, în zona unității SMURD și a hangarului elicopterului SMURD.

Parfumuri

Dan Ghiurco ne-a declarat că lucrează la proiect de mai multe vreme, iar de aproximativ șase luni s-a apucat de demersuri concrete. Prin hotărâri de Consiliu Local s-a achiziționat deja terenul unde urmează să fie amplasat noul spital din Jibou.

Parfumuri

A fost realizat și un studiu de oportunitate care arată că pentru realizarea investiției ar fi nevoie de 180 de milioane de lei, adică 36 de milioane de euro.

„Am aprobat studiul de oportunitate și am reușit să achiziționăm terenul. Este un proiect îndrăzneț și trebuie să facem totul pas cu pas. Sunt foarte multe documente și avize de care avem nevoie pentru a ne apuca de o asemenea construcție, dar finalitatea va fi una importantă pentru întreaga zonă, cât și pentru județ”, ne-a declarat primarul Jiboului, Dan Ghiurco.

Spitalul din Jibou va avea aproximativ 180 de paturi, dar și un bloc operator. Dacă proiectul va fi realizat, Spitalul Jibou ar fi doar al doilea spital construit de la zero în ultimii 30 de ani în România, alături de cel din Mioveni.

Următorul pas în realizarea spitalului este achiziția unui studiu de fezabilitate și a proiectului tehnic, după cum ne mai spune primarul Dan Ghiurco.

Distribuie articolul
Comentarii: 0

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.