Primăria Zalău investește în sănătatea elevilor – cabinet stomatologic la o școală din oraș

Navo cover cover cover cover cover

Medicina școlară este gândită tocmai pentru asigurarea unei stări de sănătate corespunzătoare pentru generațiile viitoare de elevi. Igiena și mai ales cea a cavitătii bucale este de o importanță majoră, atât pentru sănătatea noastră, cât și din punct de vedere social, deoarece când intrăm în contact cu o altă persoană primul impact este cel vizual, iar un zâmbet frumos este un punct în plus. Dinții sunt ca un sistem viu care trebuie îngrijit pentru a funcționa, dacă unul dintre «lucrători» prezintă o defecțiune, atunci întregul sistem are de suferit, transmite Primăria Zalău.

Salajul liber Pub

În acest sens, Primăria Municipiului Zalău, prin Direcția de Asistență Socială Zalău a modernizat un cabinet stomatologic la Școala Gimnazială ”Iuliu Maniu” Zalău. La cabinetul stomatologic în cadrul unității de învățământ a ajuns un scaun dentar, ”Unit dentar”, cu ajutorul căruia, elevii vor fi verificați periodic și se vor întocmi fișe dentare.

Salajul liber Pub

Cu ajutorul acestui aparat, se vor face aproape toate intervențiile de urgență care pot apărea la dantura copiilor.

Cel mai frecvent, cei mici merg la medic ca să le fie extrași dinții de lapte sau atunci când o carie a ajuns atât de supărătoare, încât nu mai pot fi nici măcar atenți la ore.

S-a considerat că mentinerea sănătății orale a copilului este esențială pentru ca acesta să aibă un an școlar productiv și cu zâmbetul pe buze.

Pentru a putea dobândi un zâmbet strălucitor este foarte important pentru elevi să fie obișnuiți de la vârste cât mai mici să viziteze stomatologul școlii pentru că se pot observa și anumite anomalii dento-maxilare încă de la început și părinții trebuie să știe, cu cât mai devreme, cu atât mai bine.

Distribuie articolul
Comentarii: 0

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.