Președintele USR Sălaj, despre abuzurile din azilele groazei

Navo cover cover cover

Președintele USR Sălaj, Mihai Tămaș, a declarat în conferința de presă susținută, miercuri, la Zalău, că lista persoanelor cu funcții care știau de abuzurile din azilele groazei este mult mai lungă.

Salajul liber Pub

Mihai Tămaș: „Și noi știam, cu toții. Nu are rost să negăm, știm ce se întâmplă în spitale, în azile și în orfelinate. Există sute de astfel de drame în România, și când ies la iveală suntem cu toții indignați. Dar, suntem mereu reactivi și prea puțin activi. Facem prea puțin fix atunci când am putea face mai mult. Atunci când îi votăm, când îi alegem în funcțîi și când îi mandatam cu puterea de a ne conduce. Atunci e singura dată când putem efectiv să intervenim în acest sistem și să încercăm să-l reformăm cu adevărat. Odată la 4 ani.
Ce putem face până atunci? Exact ce am făcut și după drama de la Colectiv, după scandalul Hexipharma, după 10 august și după multe alte asemenea drame din ultimele decenii. Să spunem adevărul, să nu ne fie frică să arătăm cu degetul vinovații, să protestăm, să ne revoltam când suntem mințiți în față, să acționăm fiecare în felul nostru. Și cel mai important să nu ne pierdem speranța.
Cred cu tărie că o societatea românească atentă și activă, și nu doar reactivă, va face ca acest sistem, până la urmă, să se schimbe sau să fie schimbat.”

Primul articol de presă în legătură cu situația de la azilele #groazei a fost publicat de jurnaliştii de la Buletin de Bucureşti în august 2022, după care au revenit cu un amplu material, în 9 februarie 2023, în care arătau cu documente şi imagini întreaga situaţie din Voluntari.

Distribuie articolul
Comentarii: 0

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.