Povestea unui tânăr din Zalău care a plecat cu un camion plin de donații într-o zonă de război din Ucraina

Navo cover Navo cover

Alexandru Dragonici (19 ani) a pornit în această dimineață, 17 martie, în probabil, misiunea vieții sale, una extremă, dificilă și de mare risc –  aceea de a transporta toate donațiile strânse de Crucea Roșie Sălaj pentru populația afectată de război din Ucraina.

Alexandru Dragonici se află în cabina unui camion plin de donații și ajutoare pentru populația afectată de război din Ucraina. În misiunea sa, acesta îl mai are alături doar pe șoferul camionului, un bărbat din Cluj și pe Cel de Sus. Alexandru Dragonici s-a oferit voluntar să treacă frontiera spre Ucraina cu aceste donații pe care le trimite Crucea Roșie Sălaj. Pe drum, acesta se va alătura unui convoi umanitar alături de reprezentanți ai Crucii Roșii din alte județe, dar și din Croația.

Misiunea lui Alexandru este să treacă vama și apoi să înainteze prin culoarele umanitare până aproape de Cernăuți, unde va descărca remorca plină a camionului. Întreaga sa familie, prietenii, cât și reprezentanții de la Crucea Roșie Sălaj se roagă în aceste momente ca Alexandru să își ducă misiunea la bun final în condiții sigure.

Alexandru Dragonici este reprezentantul de tineret al celor de la Crucea Roșie Sălaj. Este un tânăr implicat din județ, fiind voluntar de peste 5 ani la Crucea Roșie Sălaj.

În misiunea sa din Ucraina, pentru a se putea descurca în caz de orice pericol, acesta a primit echipament adecvat, stații pentru comunicare internă în caz de pericol și sprijin total din partea celor de la Crucea Roșie Sălaj, cât și Crucea Roșie Română și Croată.

Zona în care va ajunge tânărul sălăjean este destul de sigură, însă și aici, în trecut, au fost semnalate unele atacuri ale rușilor.

Distribuie articolul
Comentarii: 0

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.