Povestea unei tinere talentate din muzica folclorică a Sălajului care își dorește să ducă mai departe frumoasele tradiții ale județului

Navo cover cover cover

Florina Adela Solomonean (20 de ani) este una dintre cele mai noi apariții în muzica folclorică din Sălaj. S-a apucat de cântat pe când avea 18 ani, iar în prezent studiază pentru a-și șlefui talentul și a deveni din ce în ce mai bună în ceea ce face. Cântă la evenimente atât singură, cât și alături de Formația Someșană, alături de care a și avut mai multe apariții anul acesta la zilele unor comune din Sălaj.

Salajul liber Pub

Originară din satul Gâlgău Almașului, comuna Bălan, tânăra este pasionată încă de mică de muzică. Talentul și dragostea pentru folclorul sălăjean și din zona sa le are de la părinții săi, cei care mereu au fost alături de aceasta, au sprijinit-o și au ajutat-o să se perfecționeze în acest domeniu. Tânăra susține că muzica o definește și îi place foarte mult ceea ce face, chiar dacă încă este la început.

Aceasta afirmă faptul că muzica face parte din viața sa și își dorește să progreseze cât mai mult pentru a ajunge cât mai departe. Deși este la început, aceasta studiază zi de zi, atât cu profesor de canto, fiind îndrumată de Denisa Bonțe, una dintre cele mai îndrăgite artiste ale Sălajului, cât și singură, acasă, unde repetă numeroase piese și melodii.

Tânăra are și o mare pasiune și mult drag pentru portul tradițional atât din zona sa, cât și pentru alte zone geografice din România. Ori de câte ori are ocazia, se afișează în straie tradiționale, considerând că tânăra generație trebuie să ducă mai departe aceste tradiții frumoase ale zonelor de unde se trag, pentru ca acestea să nu dispară.

Absolventă a Liceului Teoretic „Ion Agârbiceanu” Jibou și în prezent studentă, tânăra susține că are planuri mari de viitor. Aceasta își dorește să-și lanseze o melodie proprie, dar și să participe la cât mai multe evenimente și să progreseze în tot ceea ce face.

Alături de formația Someșană, tânăra a cântat anul acesta la un festival în Gâlgău Almașului, dar și la Zilele Comunei Pericei, Fiii satului Vădurele (comuna Năpradea), dar și Zilele Comunei Cristolț, făcând un spectacol apreciat de public. Deși cântă în special muzică populară, aceasta susține că are o pasiune și pentru muzica ușoară.

 

Distribuie articolul
Comentarii: 0

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.