Povestea Hora TV: cum a ajuns un post de televiziune din Zalău unul dintre cele mai urmărite din România

Navo cover cover cover

Făcea parte din echipa Etno TV atunci când a decis să pună pe picioare un post de televiziune de muzică populară. Cei de la București, cât și alți cunoscuți nu îi dădeau nicio șansă și îi spuneau mereu că nu poate face treabă din Zalău în acest domeniu, că televiziunile importante se fac doar în capitală.

Au trecut 12 ani de când Vasile Coca, managerul Hora TV a auzit acele vorbe, iar astăzi serbează 12 ani de existență, ani în care a depășit toate posturile tv din această nișă și a ajuns lider de audiență ca televiziune de muzică populară. De altfel, Hora TV este în top 20 cele mai urmărite televiziuni naționale.

Povestea a început pe 13 noiembrie 2008, atunci când are loc prima emisie în Zalău pe rețeaua de cablu NEWCOM, preluată între timp de NextGen. Încet, cu pași siguri, televiziunea a intrat și pe alte rețele de cablu din județele limitrofe Sălajului – Bihor, Cluj, Maramureș, Satu Mare. După patru ani grei de muncă, Hora TV a devenit post cu emisie națională, iar în 2014, văzând succesul televiziunii, cei de la RCS&RDS au achiziționat 50 la sută din acțiuni, dorind să aibă un post de nișă în grila de programe.

A început cu patru angajați în 2008, iar acum are 22, majoritatea din Zalău.

„Muncind în televiziune, fiind absolvent de liceu de muzică și având studii muzicale știam exact ce fac. După 30 de ani de cântat știam ce înseamnă un asemenea post de televiziune și cum să mă adresez publicului”, mărturisește Vasile Coca, managerul Hora TV.

Vasile Coca ne mărturisește că a început proiectul Hora TV pentru că nu era niciun post de muzică populară care să scoată în evidență Ardealul. Ne povestește că muncea la Etno TV cu cei din sud și susține că e destul de dificil de muncă cu ei, astfel că și-a dorit foarte mult promovarea zonei Ardealului.

„Mulți mi-au spus că este o nebunie, dar uite că se poate și la Zalău. Și să știți ceva, sunt foarte mulți copii talentați și în Zalău și în Saălaj, care știu cânta. Mie îmi e destul să ascult o strofă a unui copil și îmi dau seama dacă are voce. Datorită Hota TV mulți copii s-au îndreptat spre folclor. Sunt și multe vedete lansate la Hora TV. Sunt mulți care acum 12 ani erau copii, iar acum sunt certe valori”, susține Vasile Coca.

Printre vedetele care au crescut la Hora TV se numără Vlăduța Lupău, Ionuț Bleda, Diana Cârlig, Alexandru Pop, Oana Bozga Pintea sau Iuga Năstăcuța.

Hora TV este urmărită de sute de mii de români în fiecare seară live pe facebook și de alte zeci sau sute de mii de români în fața televizoarelor.

Postul de televiziune emite în continuare din Zalău, iar de anul viitor Hora TV va beneficia de unul dintre cele mai moderne sedii de televiziune din România, la ora actuală lucrările fiind foarte avansate.

De remarcat că în studiourile HORA TV se regăsesc numeroase piese de mobilier foarte vechi, unele de sute de ani, Vasile Coca demonstrând că promovează tradiția și folclorul românesc prin toate modalitățile posibile.

Distribuie articolul
Comentarii: 2

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.