Povestea de viață a lui Alin Demle, unul dintre cei mai „rebeli” oameni politici și de sport din județul Sălaj

cover cover casador

Alin Demle (49 ani) este considerat poate cel mai „rebel” om politic din județul Sălaj, așa cum a fost descris inclusiv de colegii din partid la alegerile locale de anul trecut. Alin Demle este secretarul organizației PSD Sălaj, om de afaceri, dar și om de sport, în special mare împătimit al fotbalului din Zalău.

Salajul liber Pub

Alin Demle este originar din comuna Buciumi, iar în ultima perioadă s-a remarcat ca cel mai vocal opozant al conducerii liberale din județ. Alin Demle a practicat fotbal de performanță, dar este și absolvent a două facultăți. Astfel, în 1995 este licențiat tocmai la Universitatea din București, una dintre cele mai de prestigiu din România, fiind absolvent al Institutului de Educație Fizică și Sport. Liderul PSD Sălaj obține și o diplomă de licență în management în anul  2008.

Și pentru că Demle este omul faptelor, s-a pus mereu pe treabă, pentru a demonstra că este un bun manager și în practică, nu doar în teorie – așa cum o arată diploma pe care o deține. Alin Demle a intrat în politică și a reușit să performeze alături de PP-DD. Acesta a făcut senzație în partidul luat de la zero în județul Sălaj și a scos un scor electoral uriaș, fiind la câteva sute de voturi de a obține chiar un mandat de deputat, în condițiile în care la acea vreme, în vogă era USL – mamutul compus din PNL și PSD.

După dispariția PP-DD, Alin Demle a fost curtat și de liderii PSD și de cei ai PNL, însă a decis cu sufletul și a ales să meargă la PSD, doctrina social-democrată fiind pe placul liderului politic. Demle nu a dorit să muncească partidul pentru el, astfel că la localele din 2016 s-a pus pe un loc mai în spate pe lista de consilieri județeni, susținând că dacă vrea să intre în Consiliul Județean Sălaj, atunci el va munci pentru voturile sale. Iar rezultatul s-a văzut. După alți patru ani, Alin Demle a reușit să se ridice în PSD pe cont propriu și să fie ales secretarul organizației, fiind în prezent în echipa de conducere a social-democraților alături de Ionel Ciunt, unul dintre cei mai apreciați primari ai Zalăului din 1989 până în prezent.

Alin Demle este și un mare iubitor de sport. Deși nu deține funcție la echipa de fotbal SCM Zalău, acesta este mereu alături de formație, o sprijină din toate punctele de vedere, ultima reușită fiind negocierea bună pe care a avut-o pentru aducerea la echipă a antrenorului George Zima. De remarcat că la FC Zalău, Alin Demle a dus bani de acasă ca principal sponsor, dorind și la acea formație promovarea.

De remarcat că liderul PSD Sălaj a fost mereu pus pe treabă, astfel că în perioada 1995 – 1999 a muncit ca șef produceție la Napoget, responsabil pe zona Cluj-Napoca, Sibiu și Zalău. A fost plecat o perioadă în Italia, la Pisa, dar dragostea de casă l-a făcut să revină în Zalău unde și-a deschis propria afacere.

Alin Demle susține mereu că face politică doar pentru sălăjeni, asta deoarece nu trăiește din mica indemnizație de consilier județean și nici din alți bani de la partid, interesul său fiind acela de a dezvolta Sălajul, județ la care ține foarte mult și pentru care a renunțat la viața bună din Diaspora pentru a veni aici și a se implica activ în viața cotidiană .

Distribuie articolul
Comentarii: 0

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.