Orașul Jibou devine destinație turistică de interes național și este promovat de cei mai urmăriți și apreciați specialiști în turism din România

Navo cover cover cover

Cunoscând potențialul turistic uriaș al zonei, jurnaliștii și specialiștii în turism, Laura Vereha și Sebastian Secan de la Călător în Bascheți au ajuns pentru câteva zile în orașul de pe malul Someșului – Jibou.

Salajul liber Pub

Cei doi specialiști în turism, care au pus bazele celui mai urmărit portal turistic din România – Călător în Bacheți, ce numără la ora actuală peste un milion de urmăritori pe site și rețelele sociale, au experimentat câteva zile din atmosfera turistică a orașului și a Văii Someșului, pentru a aprofunda potențialul turistic și pentru a ridica Jiboul la rang de destinație turistică de interes național.

„Suntem zilele acestea la Jibou, unde am descoperit locuri uimitoare, care merită puse pe lista de vizitat musai anul acesta  – Grădina Botanică din Jibou este o explozie de culoare și frumusețe, iar Grădina Zmeilor este locul adeseori asemănat cu Meteora Greciei! Ați văzut aceste locuri?”, este mesajul transmis de cei doi specialiști în turism.

Vizita celor doi specialiști în domeniu a urmărit descoperirea și promovarea orașului Jibou ca destinație turistică la nivel național, dar și a împrejurimilor. Astfel, aceștia au încercat cazările din zonă, restaurantele, cât și obiectivele turistice din zonă – Grădina Botanică, Muzeul Orășenesc sau Calcarele de la Rona. Pentru că se află foarte aproape, aceștia au descoperit și Grădina Zmeilor, dar și experiențele turistice din zonă perecum drumeție pe vârful Piscui sau safarii în canoe pe Someș.

Pentru a concretiza promovarea turistică la nivel național a zonei, cei doi au avut o întrevedere și cu primarul din oraș, Dan Ghiurco, cât și cu viceprimarul Vlad Pașcalău, care cunoaște foarte bine zona și le-a fost ghid turistic. În cadrul discuțiilor, s-a concretizat idea de „Visit Jibou”, proiectul de promovare și ridicare a turismului din zonă.

„Mă bucur că am reușit să întâlnesc acești oameni minunați care au făcut atât de mult bine turismului din România. Sperăm să reușim să creștem destinația turistică Jibou. Pentru că am reușit să fim o gazdă primitoare am primit și câteva sfaturi prietenești pentru dezvoltarea zonei și a conceptului de Visit Jibou. Toți cei angrenați în activitatea turistică din oraș trebuie să înțeleagă că putem crește prin turism într-un mod uniform. Toată comunitatea, de la restaurante la locuri de cazare până la cei care se ocupă de activitățile turistice are de câștigat dacă reușim să creștem proiectul destinat turismului din oraș, pentru că potențialul este enorm”, ne-a transmis Vlad Pașcalău, viceprimarul orașului Jibou.

Conform celor transmise de Vlad Pașcalău, în proiectul Visit Jibou – un oraș turistic de interes național, sunt angrenați toți operatorii în turism din zonă, de la Casa Alex la Eden, de la restaurantul Curtea Veche până la Gadiel Zaharia care organizează expediții pe Someș sau Cosmin Sicora, directorul Grădinii Botanice din oraș.

Distribuie articolul
Comentarii: 0

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.