Oficiul de Cadastru Sălaj va încheia contracte de finanțare cu 39 de primării în valoare de 5,5 milioane de lei

cover cover

Primarii a 39 de unități administrativ-teritoriale (UAT) din județul Sălaj și-au exprimat intenția de a începe sau continua înregistrarea sistematică a imobilelor pe sectoare cadastrale. Lucrările de cadastru general se desfășoară în cadrul Programului național de cadastru și carte funciară (PNCCF) și sunt finanțate din veniturile proprii ale Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI), prin Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară (OCPI) Sălaj.

Salajul liber Pub

În anul 2021, fiecare UAT poate primi până la 160.000 de lei pentru înregistrarea proprietăților în sistemul integrat de cadastru și carte funciară. În perioada următoare, OCPI Sălaj va încheia contracte de finanțare cu 39 de primării, în valoare totală de 5.535.526 de lei, după cum urmează:

Salajul liber Pub

În prezent, din totalul de 61 UAT-uri din județul Sălaj, în 10 UAT-uri se desfășoară lucrări de înregistrare sistematică a imobilelor în cadrul PNCCF, atât la nivel de unitate admnistrativ teritorială , cât și pe sectoare cadastrale.
PNCCF are drept scop înregistrarea, gratuită pentru cetățeni, a tuturor imobilelor (terenuri, clădiri și apartamente) din România în Sistemul integrat de cadastru și carte funciară. Programul este finanțat din veniturile proprii ale ANCPI – peste patru miliarde de lei, din fonduri externe obținute prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020 – aproximativ 313 milioane de euro, dar și din bugetul local al primăriilor.
Mai multe informații referitoare la PNCCF sunt disponibile pe pagina web a ANCPI, www.ancpi.ro.

Persoană de contact: Oana Florian, purtător de cuvânt
Tel.0260-618322
E-mail:sj@ancpi.ro

Sergiu PANIE
DIRECTOR

COMUNICAT DE PRESĂ

Distribuie articolul
Comentarii: 0

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.