Nușfalău, comuna care își respectă locuitorii

cover cover

Fără doar și poate, comuna Nușfalău este una dintre cele mai dezvoltate din județul Sălaj, iar aici lucrurile se mișcă într-un ritm foarte bun. Administrația locală condusă de primarul independent Radu Mate face toate eforturile pentru a asigura cetățenilor cele mai bune condiții de locuit.

Salajul liber Pub

Acum, în plină vară, cei de la Primăria Nușfalău s-au preocupat de aspectul comunei. Astfel, toate utilajele Primăriei au fost puse la treabă. O mașină de măturat trotuarele a fost scoasă la treabă pentru ca zona să fie cât mai curată. Celelalte utilaje și muncitori s-au apucat de întreținut tot spațiul verde din comună. A fost cosită vegetația deasă, au fost realziate lucrări de curățenie a zonei și de întreținere a spațiilor ce aparțin comunei Nușfalău.

Salajul liber Pub

Mai mult, un proiect al Primăriei Nușfalău este acela de a continua realizarea de noi trotuare pavate pentru cetățeni.

De remarcat faptul că Nușfalăul este administrat din anul 2008 de către primarul Radu Mate, care arată că atunci când vrei să faci ceva, chiar se poate. Nușfalăul anului 2008 era unul destul de sărăcăcios, nu foarte bine dezvoltat, iar câteva afaceri abia dacă răsăreau în zonă. Comunitatea era strâns legată, și atunci, ca și acum de cele două importante parcuri industriale din localitate – Hanna Instruments și Boglar Champ.

În anul 2008, atunci când a preluat mandatul Radu Mate, în Nușfalău aveau de muncă 550 de angajați, conform datelor Institutului Național de Statistică. În prezent, la Nușfalău muncesc 1.640 de oameni! De remarcat că rata șomajului a scăzut și ea considerabil. Astfel, dacă în 2010 erau înregistrați 269 de șomeri, cu actele la zi, în prezent sunt declarați doar 167 de șomeri.

Distribuie articolul
Comentarii: 0

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.