Nicolae Olar, USR: „licitația pentru lotul Poarta Sălajului – Zalău – Nușfalău va fi anulată”

Navo cover Navo cover

Consilierul județean al USR Sălaj, Nicolae Olar transmite că licitația pentru lotul Poarta Sălajului – Zalău – Nușfalău (lotul cu Tunelul Meseș) de pe Autostrada Transilvania va fi anulată, fiind astfel încă un eșec la Ministerul Transporturilor.

Din păcate pentru sălăjeni, o nouă licitație reluată de la zero va arunca startul lucrărilor în 2025 (în cel mai bun caz) și finalizarea lor nu mai devreme de 2028, susține Olar.

Astfel, la doi ani de la lansare, licitaţia pentru tronsonul de 41 de kilometri, va fi anulată. După ce CNAIR a scos din joben procedura de achiziție cu precalificare, după doi ani, tot ei s-au răzgândit, anulează licitația, iar procedura pentru tronsonul de 41 km se reia cu licitație clasică, fără precalificare, De asemenea, costul iniţial de aproximativ 4 miliarde de lei nu mai poate fi respectat după creșterea preţurilor la materialele de construcţii, susține Nicolae Olar.

„Peste relieful complex (tronsonul include vestitul tunel Meseș lung de aproape 3km și încă 65 de poduri, pasaje și viaducte cu o lungime totală de circa 13km) ce va influența dificultatea executării lucrării și termenul de execuție se suprapun delăsarea și bâlbele autorităților. În 2021 s-au înscris la licitația de proiectare și execuție 15 constructori, însă nici până astăzi Compania de Drumuri nu a fost în stare să anunțe câștigătorul și să semneze contractul. Sigur, acum se trezesc și că banii nu mai ajung. Ce se mai poate face acum este rectificarea valorii proiectului, transarea anulării licitatiei actuale și reluarea în cel mai scurt timp posibil a unei noi licitații. Asta înseamnă oricum ca orizont de a circula de la Zalău la Cluj, anul 2028, asta în cel mai fericit caz. Are rost să mai spun că este al 15-lea proiect rutier reziliat sau anulat de Sorin Grindeanu în ultimul an?  Mai mult, Compania de Drumuri a început anul 2023 fără a avea constructori pe trei loturi ale Autostrăzii Transilvania, între Cluj-Napoca și Oradea.  Când vor înțelege actualii guvernanți că județul nostru și Romania au nevoie de autostrăzi și nu de incompetență și dezinteres?”, este mesajul liderului USR Sălaj.

Distribuie articolul
Comentarii: 0

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.