Ne trimit mizeria lor! Un TIR cu destinația Sălaj, plin cu TONE de mobilă și haine second-hand, – infectate și murdare – oprit în Vama Petea

Navo cover cover

Poliţiştii de frontieră sătmăreni în cooperare cu lucrători din cadrul Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului nu au permis intrarea în ţară a unui mijloc de transport încărcat cu aproximativ 14 tone de articole second-hand.

Salajul liber Pub

Vineri, 16 iunie, la ora 16.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Petea, județul Satu Mare, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de frontieră, pe sensul de intrare în ţară, un cetățean olandez în vârstă de 62 de ani conducând un ansamblu rutier înmatriculat în Olanda. Acesta transporta articole second-hand (haine și mobilier) de la o societate comercială din Olanda pentru o firmă din judeţul Sălaj.

Existând suspiciuni cu privire la legalitatea acestui transport de articole, a fost solicitat sprijin autorizat reprezentanților Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului Satu Mare care au stabilit că bunurile transportate – în total aproximativ 14.000 de kg – nu pot intra pe teritoriul României întrucât nu sunt îndeplinite condițiile legale (marfa nu a fost supusă acțiunilor de spălare, dezinfecție și dezinsecție).

Drept urmare, autoritățile de control au dispus nepermiterea intrării pe teritoriul României a bunurilor transportate, acestea fiind înapoiate pe teritoriul maghiar.

Distribuie articolul
Comentarii: 0

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.