Meseria de polițist, prezentată tinerilor din Sălaj la Zalău Value Center

Navo cover cover cover cover cover

Pentru cei care își doresc să îmbrace uniforma de polițist sau pentru cei care acum vor să descopere această profesie, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj au desfășurat astăzi, 13 mai a.c., la centrul comercial Zalău Value Center, o activitate de informare și promovare a acestei profesii.

Salajul liber Pub

Astfel, polițiștii din cadrul structurilor de prevenire și analiză a criminalității, siguranță școlară, ordine publică, poliție rutieră, pregătire profesională și resurse umane, dar și luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale au împărtășit din experiența lor celor prezenți și interesați de profesia de polițist.

Salajul liber Pub

În cadrul activităților, cei interesați să urmeze o carieră în poliție au primit informaţii referitoare la perioada și criteriile de înscriere la următoarea sesiune de admitere în școlile postliceale de agenți de poliție din Câmpina și Cluj-Napoca, precum și date referitoare la ce presupune meseria de polițist.

Astfel, folosind exemple personale dar și situații întâlnite în desfășurarea activității de-a lungul timpului, polițiștii le-au oferit tinerilor o imagine de ansamblu a principalelor calități necesare a fi deținute de către doritori pentru a avea o carieră împlinită, cum ar fi: dorința de a fi în slujba oamenilor, corectitudinea, disciplina, asumarea responsabilității sau empatia și le-au prezentat, totodată, și elemente specifice ale domeniilor prezentate.

Persoanelor interesate să urmeze o carieră în Poliție le readucem în atenție următoarele:

Concursul de admitere se realizează pentru următoarele unități de învățământ:

– Şcoala de Agenți de Poliție „VASILE LASCĂR” Câmpina (1.340 de locuri);
– Şcoala de Agenți de Poliție „SEPTIMIU MUREŞAN” Cluj-Napoca (300 de locuri).

Candidații se pot înscrie la o singură școală postliceală a M.A.I.

Cererile tip de înscriere, precum și, după caz, consimțământul privind solicitarea extrasului de pe cazierul judiciar de către unitatea de recrutare, se completează de către candidat în mod lizibil, se semnează și se transmit, exclusiv în format electronic, în perioada 24 aprilie – 14 mai 2024, pe adresa de e-mail: resurseumane@sj.politiaromana.ro .

Depunerea dosarelor de recrutare în volum complet se va realiza până la data de 21 mai 2024, în intervalul orar 09:00-15:00 (inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică) la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj, strada Tudor Vladimirescu, nr. 16/A, din municipiul Zalău.

Aceste informații pot fi consultate accesând site-ul: https://sj.politiaromana.ro/ro/, la secțiunea Carieră/Admitere 2024, sesiunea aprilie-iulie 2024.

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj vor desfășura, și în perioada următoare, activități de promovare a misiunilor polițiștilor și a specificului profesiei de polițist, în special în rândul tinerilor.

Distribuie articolul
Comentarii: 0

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.