Lia Stanca, condamnată la 5 ani de închisoare cu executare. ANAF are de recuperat de la partenera Elenei Udrea 4,6 milioane de lei

Navo cover Navo cover

Lia Stanca, fosta soție a regretatului Viorel Stanca, asociata Elenei Udrea la Băile Boghiș și președintele Partidului Ecologist Sălaj a fost condamnată vineri, 13 ianuarie, la 5 ani de închisoare cu executare de către magistrații Tribunalului Sălaj. Decizia este în primă instanță, iar ambele părți, atât procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj, cei care au instrumentat dosarul, cât și inculpata pot face apel.

Salajul liber Pub

Lia Stanca a fost acuzată de procurori de evaziune fiscală. Pe lângă condamnarea la cinci ani de închisoare, Lia Stanca are de plătit 3,2 milioane de lei către ANAF reprezentând prejudiciu nerecuperat constând în impozit pe profit și TVA. Totodată, Lia Stanca, în solidar cu firma Vidalis trebuie să achite 749.000 de lei reprezentând prejudiciu nerecuperat.  Mai mult, în solidar cu firma Izomat SA, Lia Stanca are de plătit încă 148.000 de lei. În total, Lia Stanca, în solidar cu societățiile comerciale are de achitat către ANAF suma totală de 4,6 milioane de lei.

Instanța a mai decis să mențină sechestrul asiguratoriu instituit (până la concurenţa sumei de 4.661.932 lei) prin Ordonanţa Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj asupra mai multor bunuri, printre care un teren de 2.900 de metri pătrați din Benesat, un  teren extravilan în suprafată de 1100 mp, un teren extravilan în suprafată de 2500 mp, un teren extravilan în suprafata de 2500 mp, un teren extravilan în suprafată de 2800 mp, un teren extravilan în suprafată de 2500mp, dar și asupra unor constructii în suprafaaă de 500 mp; a unui teren extravilan arabil în suprafaaă de 3600 mp; unui teren intravilan arabil în suprafaaă de 800 mp, dar si a unui teren împădurit (pădure) în suprafață de 300.000 mp.

„În vederea garantării recuperării în întregime a prejudiciului creat bugetului statului și în vederea garantării executării cheltuielilor judiciare, dispune luarea, până la concurenţa sumei de 3.380.775 lei, a măsurilor asiguratorii ale sechestrului și asupra oricăror alte bunuri mobile sau imobile aparţinând inculpatei S.V.E. şi popririi (în limitele prevăzute de lege) sumelor de bani datorate cu orice titlu inculpatei de către o a treia persoană”, se arată în minuta sentinței.

Distribuie articolul
Comentarii: 0

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.