Lege bizară: sălăjenii care își fac firmă de reparat nave spațiale la țară pot primi 200 de mii de euro ajutor de la stat

cover Salajul liber3

Legislația din România e plină de surprize și bizarerii. De exemplu, ”întreținerea și repararea navelor spațiale” poate fi înregistrată ca activitate la Registrul Comerţului şi poate primi fonduri. Condiția e ca activitatea firmei să aibă loc la țară, scrie Europa FM.

Salajul liber Pub

Astfel, o firmă care se ocupă cu ”Întreținerea și repararea navelor spațiale” poate fi înființată în România, la Registrul Comerţului, adăugând în actul constitutiv al viitoarei societăți codul CAEN 3316 – Repararea și întreținerea aeronavelor și navelor spațiale.

Potrivit AvocatNet, repararea și întreținerea navelor spațiale a fost o activitate eligibilă în cadrul măsurilor 6.2 și 6.4 din Programul Național de Dezvoltare Rurală, destinate înființării de activități non-agricole în spațiul rural.

Persoanele interesate puteau obține până la 200.000 de euro pentru a-și înființa la țară un atelier în care să repare nave spațiale.

Distribuie articolul
Comentarii: 0

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.