La Biserica „Sfântul Nicolae” din Zalău se organizează un eveniment special – concert de colinde, susținut de cel mai bun cor bărbătesc din lume

Navo cover cover cover cover cover

Un eveniment special va avea loc la Biserica „Sfântul Nicolae” din Zalău, păstorită de preotul paroh, dr. Ionuț Pop, vicarul Episcopiei Sălajului. Evenimentul va avea loc pe data de 3 decembrie, când, de la ora 18.00 va susține un concert de colinde Corala Bărbătească Armonia din Constanța.

Salajul liber Pub

Repertoriul coralei din Constanța este unul vast, cuprinzând colinde tradiționale, cunoscute publicului larg, dar și creații mai puțin cunoscute din repertoriul internațional. De remarcat că un astfel de concert extraordinar a avut loc și anul trecut, atunci când biserica de pe strada 22 Decembrie 1989 din Zalău a fost neîncăpătoare pentru sutele de participanți la spectacol.

Salajul liber Pub

Corala bărbătească „Armonia” a fost înfiinţată în anul 2001, în cadrul Seminarului Teologic Ortodox din Tulcea, la iniţiativa Preacucernicului Părinte Arhid. Lect. Univ. Dr. Ion-Iulian Dumitru. Din anul 2003, aflându-se sub patronajul Arhiepiscopiei Tomisului, corala „Armonia”, alături de Înaltpreasfinţitul Părinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a susținut nenumărate concerte în ţară şi în străinătate. Corala bărbătească ortodoxă „Armonia” abordează un repertoriu diversificat, fiind compus atât din piese religioase polifonice şi monodice (psaltice), folclor românesc, colinde tradiţionale româneşti şi străine, cât şi din piese ce fac parte din repertoriul clasic universal.

Vocile puternice, melodioase, cu un timbru aparte bisericesc, puse în valoare individual sau în cor, s-au reunit în mod fericit, motiv pentru care, desemnarea Coralei „Armonia”, în iulie 2014, drept cel mai bun cor bărbătesc din lume, în cadrul celei de-a VIII-a ediţii a Festivalului „World Choir Games”, desfăşurat la Riga, în Letonia, nu a fost o surpriză. A fost un titlu binemeritat, care a reconfirmat profesionalismul corului, medaliat deja la festivalurile din Cincinnati (SUA) şi Graz (Austria) şi, totodată, o recunoaştere internaţională a frumuseţii muzicii româneşti.

Distribuie articolul
Comentarii: 0

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.