Ionel Ciunt și Ioan Savu explică problema copacilor tăiați din centrul Zalăului: se vor planta arbori care ajung la 3 metri înălțime

Navo cover Navo cover

Copacii defrișați din centrul Zalăului, de lângă Clădirea Transilvania a creat o polemică în rândul zălăuanilor, părerile fiind împărțite între cei care și-au dorit ca această zonă să fie curățată de arborii vechi și cei care sunt nemulțumiți de defrișarea arborilor.

Salajul liber Pub

Atât Ionel Ciunt, primarul municipiului Zalău, cât și omul de afaceri Ioan Savu, cel care a câștigat licitația pentru modernizarea zonei centrale din oraș, au ieșit public cu explicații și au tranșat problema.

Astfel, Ionel Ciunt susține că proiectul prevedea tăierea acestor arbori, altfel nu primea avizul de la Direcția Regională de Cultură din Cluj-Napoca. Arborii au fost tăiați pentru a proteja monumentele istorice din zonă – Clădirea Transilvania, Fântâna cu Îngerași și Statuia Wesselenyi.

De cealaltă parte, Ioan Savu, omul de afaceri care deține brandul Avril susține că oamenii săi au tăiat brazii vechi, iar în momentul defrișării s-a constatat că aceștia erau goi în interior, fiind un real pericol pentru cei care vor trece prin zonă. Mai mult, din zonă nu au fost tăiați doar brazi, ci și meri sălbatici și peri. Acesta susține că firma Avril a îndeplinit sarcinile trasate în proiect.

Mai mult, atât Ioan Savu, cât și Ionel Ciunt le dau asigurări zălăuanilor că întreaga zonă se va schimba la față, iar în locul copacilor defrișați se vor planta alți arbori care vor ajunge la maturitate la o înălțime de trei metri, cu coroană bogată, astfel încât să satisfacă nevoile de spațiu verde, să nu pună în pericol siguranța trecătorilor și a monumentelor istorice.

În total, conform poriectului, se vor planta 71 de astfel de arbori.

Distribuie articolul
Comentarii: 0

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.