Ionel Ciunt s-a întâlnit cu Emil Boc și ministrul Finanțelor. Ce probleme a ridicat primarul Zalăului în fața acestora

cover Salajul liber3

Ionel Ciunt, primarul Zalăului începe să devină tot mai activ la nivel național. După ce a fost ales vicepreședintele Asociației Municipiilor din România, acesta a avut astăzi o întâlnire importantă cu primarul Clujului, Emil Boc, care și conduce această Asociație și cu ministrul Finanțelor, Alexandru Nazare. La întâlnire au mai participat și alți primari improtanți din România.

Salajul liber Pub

Principala problemă ridicată de Ionel Ciunt a fost legată de finanțarea centrelor de vaccinare împotriva coronavirus. Ciunt a solicitat ministrului Finanțelor găsirea unei variante prin care să fie finanțate centrele de vaccinare împotriva coronavirus.

Primarul Zalăului susține că în acele centre există personal care se va ocupa de vaccinare, dar și materiale sanitare, iar la ora actuală nu există o soluție pentru plata acestora.

Totodată, s-a mai discutat despre plata indemnizației persoanelor cu dizabilități și a întreținătorilor, dar și problema burselor școlare.

Despre bursele școlare, Ionel Ciunt afirmă că Guvernul a spus cât este plafonul minim pentru a le oferii elevilor, dar nu a dat și variante de finanțare.

Ministrul a fost deschis acestor discuții și le-a promis primarilor că va găsii soluții.

„Guvernul trebuie să asigure resursa financiară pentru aceste probleme. Toate aceste probleme discutate sunt de interes național. Personal cred că domnul ministru va găsii soluții să finanțeze problemele pe care noi le-am ridicat”, ne-a declarat Ionel Ciunt.

 

Distribuie articolul
Comentarii: 0

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.