Ionel Ciunt pregătește pentru Zalău 4 proiecte în valoare de 90 de milioane de lei

Navo cover cover

Ionel Ciunt continuă dezvoltarea Zalăului. Patru proiecte prin Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny”, în valoare de aproape 90 de milioane de lei, au trecut de prima fază pentru a primi finanțare.

Salajul liber Pub

Actuala administrație locală a municipiul Zalău, continuă dezvoltarea orașului prin noul Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny”. Patru proiecte în valoare de aproape 90 de milioane de lei au trecut astăzi de prima fază spre a obține finanțare.

Proiectul de investiții „Modernizare Bulevard Mihai Viteazul din municipiul Zalău”, în valoare de 52.480.110,37 lei a fost votat de toți consilieri locali. Principalele lucrări vizate sunt următoarele:

-reabilitarea carosabilului de la intersecţie cu Piaţa luliu Maniu la intersecţie cu str. S. Bărnuţiu şi de la intersecţie str. Lupului până la limita administrativă a municipiului Zalău;
– extinderea carosabilului la 4 benzi pe sectorul de drum de la km 5.950 la limita administrativă a municipiului Zalău;
– extinderea trotuarelor şi pistelor de bicicleta de la intersecţie cu str. Lupului până la limita administrativă a municipiului Zalău;
– reabilitarea reţelei de canalizare pluvială de la intersecţie cu str. Lupului până la limita administrativă a municipiului Zalău;
– realizarea canalului tehnic pentru curenţi slabi de la intersecţie cu str. Lupului până la limita administrativă a municipiului Zalău;
– alte intervenţii (refacere spaţii verzi, relocare utilităţi, reabilitare parcări etc.).

Un alt proiect de investiții care va schimba orașul Zalău este „Modernizare coridor de mobilitate vest din municipiul Zalău”. Prin acest proiect cu o valoare estimativă de 25.180.294,25, lei, mai multe străzi din oraș vor fi modernizate capital.

Pe coridorul de mobilitate vest format din str. Kossuth Lajos – Andrei Şaguna – Gheorghe Lazăr şi tronson str. T. Vladimirescu cuprins între intersecţia cu str. Porolissum şi intersecţia cu Bulevardul Mihai Viteazul şi str. Fabricii se vor efectua următoarele lucrări:
– reabilitarea carosabilului pe o lungime totală de 3,692 km
– reabilitarea a două poduri situate pe str. Fabricii
– reabilitarea şi extinderea trotuarelor pe o lungime totală de 3,692 km
– reabilitarea şi extinderea reţelei de canalizare pluvială pe o lungime totală de 3,692 km
– realizarea canalului tehnic pentru curenţi slabi pe o lungime totală de 3,692 km
– alte intervenţii (refacere spaţii verzi, relocare utilităţi, mobilier urban etc.).

Proiectul de investiții „Lucrări tehnico – edilitare pentru blocuri ANL, cartier Dumbrava Nord din municipiul Zalau (reţea distribuţie apă, reţea canalizare menajeră, staţie pompare pentru canalizare menajeră, canalizare pluvială)”, având o valoare estimativă de 5.483.666,05, va crea toate condițiile unui trai decent al locuitorilor din acea zona.

Principale lucări care se vor efectua prin aces proiect sunt următoarele:
– 465 m reţea aductiune apa, 1422 m reţele aferente alimentarii si bransarii blocurilor, cămine
– 7 hidranti stradali 1324 m reţea de canalizare menajera si 580 m reţea conducta de evacuare, cămine 1 static de pompare
– 849 m de reţea de canalizare pluviala, cămine
– lucrări de amenajare a văii emisar.

Un alt proiect de dezvoltare prin Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny” care va îmbunătății calitatea vieții zălăuanilor este ”Modernizare str. Morii din municipiul Zalău”.
In urma analizării nevoilor prezente, pe această stradă se vor realiza următoarelor lucrări:
– reabilitarea carosabilului pe o lungime totală de 910 m (de la intersecţia cu str. 22 Decembrie 1989 la intersecţia cu str. Freziilor)
– amenajarea trotuarelor şi pistei de bicicletă pe o lungime totală de 910 m
– realizarea reţelei de canalizare pluvială pe o lungime totală de 910 m
– realizarea canalului tehnic pentru curenţi slabi pe o lungime totală de 910 m
– amenajarea a 3 staţii de autobuz, inclusiv cu mobilier urban
Proiectul are o valoare estimativă de 5.772.756,25 de lei.

Distribuie articolul
Comentarii: 0

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.