Ionel Ciunt a semnat astăzi contracte de finanțare de peste 12,7 milioane de euro pentru 4 proiecte importante din Zalău

Navo cover cover cover

Ionel Ciunt, primarul municipiului Zalău s-a aflat astăzi la Ministerul Dezvoltării, la București, unde a semnat contracte de finanțare pentru patru proiecte importante pentru oraș.

Salajul liber Pub

Valoarea totală a contractelor semnate, atât prin PNRR, cât și prin Programul Național „Anghel Saligny” este de peste 12,7 milioane de euro. Primul contract de finanțare semnat vizează achizița a încă 20 de autobuze electrice. Ionel Ciunt ne-a transmis că aceste autobuze vor deservi inclusiv satele din jurul Zalăului, precum cele din comunele Crișeni, Mirșid sau Hereclean.

Un alt proiect a vizat legarea la utilități a blocurilor ANL recent construite în municipiu Zalău, astfel încât tinerii să se poată muta în aceste apartamente în cel mai scurt timp.

Al treila proiect, pentru care s-a semant contractul de finanțare vizează construirea a 12 locuințe de serviciu pentru profesori și doctori. Locuințele de serviciu, denumite „nZEB” vor fi construite în Ortelec, pe amplasamentul vechiului cămin cultural din zona centrală a cartierului, demolat recent.

În cele din urmă, al patrulea proiect pentru care s-a semnat contract de finanațre vizează amenajarea de piste pentru biciclete pe cursul Văii Zalăului.

„Nu vrem să pierdem oportunitatea de a accesa fonduri europene. Pentru noi primează să atragem cât mai multe fonduri europene pentru dezvoltarea municipiului Zalău, așa cum sunt și aceste proiecte pentru care am reușit să semnăm contractele de finanțare”, ne-a declarat primarul Zalăului, Ionel Ciunt.

Distribuie articolul
Comentarii: 0

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.