INEDIT. O comună din Sălaj își produce singură energia electrică cu ajutorul panourilor solare amplasate pe clădirile administrative

Navo cover cover cover

O comună din Sălaj a reușit să reducă considerabil consumul de energie și să devină independentă energetic grație viziunii de viitor a primarului și a echipei din primărie.

Salajul liber Pub

Este vorba de comuna Benesat, condusă de primarul Sorin Romocea, care a reușit să implementeze un proiect prin care reduce considerabil consumul de energie electrică. Primarul din Benesat, Sorin Romocea a avut idea de a monta pe toate clădirile administrative din comună panouri solare, astfel încât comuna să-și producă singură energia de care are nevoie pentru activitatea din instituții, cât și pentru iluminatul public.

Astfel, pe sediul Primăriei Benesat, cât și pe unitățile de învățământ din Biușa și Alunși au fost montate mai multe panouri solare care produc energia electrică necesară funcționarii.

Ba mai mult, Primăria Benesat are în plan realizarea unui parc imens de panouri fotovoltaice, astfel încât toată comuna să devină independentă energetic.

Distribuie articolul
Comentarii: 0

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.