În ultimele 6 luni, angajații Citadin Zalău au primit premii de 235.000 de lei și salariu de performanță majorat cu 20%

Navo Navo cover

Rapoartele Adunării Generale a Asociațiilor (AGA) și ale Consiliului de Adminsitrație ale Citadin publicate pe site-ul companiei ce aparține de Consiliul Local Zalău și finanțat din bani publici ne arată cum în ultimele 6 luni angajații au primit premii în valoare de 235.900 de lei, iar directorii au primit bonusuri de performanță. Tot pentru performanță, fondul de salarii s-a majorat cu 20,42%.

Salajul liber Pub

Astfel, Hotărârea AGA din data de 26.01.2022 spune că „se aprobă fondul de salarii în funcție de performanță cu 20,42%”. Aflăm apoi din Hotărârea AGA din 14.04.2022 că „se aprobă acordarea bonsului de performanță conform deciziilor Consiliului de Administrație pentru directorii societății”. Am căutat aceste hotărâri ale Consiliului de Administrație, dar nu au fost făcute publice, așa cum sunt de exemplu, deciziile AGA.

Aflăm din altă decizie a celor din AGA, ce este datată din 7.12.2021 faptul că s-a aprobat fondul de premiere pentru angajații Citadin de 147.000 de lei. Dacă fiecare angajat ar fi beneficiat de acest premiu, atunci ar reveni pe cap de angajat suma de 420 de lei, deoarece în organigrama societății sunt prevăzuți 350 de angajați.

Din aceeași decizie aflăm că pe lângă cei 147.000 de lei, bani pentru premii, s-au mai acordat și 10.900 de lei bani pentru cadouri de Crăciun la angajații care au copii minori.

Din Hotărârea AGA din 14 aprilie anul acesta mai aflăm faptul că angajații au primit și un bonus pentru sărbătorile de Paști în sumă totală de 78.000 de lei.

În total, angajaților de la Citadin Zalău li s-au aprobat în ultimele 6 luni premii de 235.000 de lei, ceea ce înseamnă, raportat la 350 de angajați, că fiecare a primit aproape 700 de lei bonus, iar directorii au primit premii de performanță a căror valoare nu o cunoaștem.

AGA Citadin este formată din Deak Francisc și Breje Alin, iar Consiliul de Administrație din Larisa Ciupe, președintele organizației de tineret a PSD Zalău, Balogh Pal, reprezentant al UDMR Zalău și Monica Perneș, soția directorului de la APIA Sălaj.

Conducerea societății este formată din PSD-istul Ioan Miclea, PSD-istul și lider în organizația de tineret a PSD Sorin Criste, economistul maghiar Kulcsar-Szabo Andras și Alin Ungur din partidul PRO România a lui Victor Ponta.

 

Distribuie articolul
Comentarii: 1

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.