În Sălaj se va construi un depozit regional de medicamente, echipamente și tehnică medicală

cover Salajul liber3

Sălajul se află pe lista județelor în care se promite construirea unui depozit medical cu fonduri europene. Depozitul va deservi întreaga zonpă de Nord-Vest a României. Proiectul prevede construirea unor astfel de depozite și în județele Arad, Dolj, Prahova, Brăila și Vaslui, scriu cei de la Profit.ro 

Salajul liber Pub

La ora actuală în România sunt doar trei astfel de depozite, la Brașov, Galați și în Prahoca.

Concret este vorba de proiectul Planului Național de Relansare și Reziliență (PNRR) al României, ce urmează a fi finanțat din fonduri UE de peste 30 miliarde euro destinate sprijinirii recuperării economice a statelor UE afectate de pandemia COVID-19.

Din acești bani, 56 de milioane de euro vor merge în dezvoltarea infrastructurii de stocare a medicamentelor, echipamentelor medicale și a altor echipamente destinate gestionării situațiilor de urgență. Astfel, se promite „construirea unor noi spații de depozitare, localizate uniform la nivelul teritoriului national și care să asigure o distribuire facilă și optimă la nivel regional în situații de risc și criză”.

Concret, draftul de Plan stipulează construcția și operaționalizarea a încă 7 depozite regionale – unul în Sălaj – pentru stocurile de medicamente  , echipamente și tehnică medicală de primă necesitate destinate situațiilor de urgență, precum și asigurarea depozitării materialelor și echipamentelor containerizate pentru intervenții la calamități și catastrophe naturale, dezastre ecologice, urgențe CBRN etc.

Distribuie articolul
Comentarii: 0

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.