În Sălaj se încalcă flagrant Legea Aleșilor Locali

Navo cover Navo cover

Sălajul se diferențiază în această perioadă de alte județe din țară. La noi, Prefectura Sălaj, prin prefectul Virgil Țurcaș (fost membru PNTCD, PD-L și PNL) bagă capul în pământ când e vorba de lege. Astfel, conform legii, înscrierea unei persoane într-un alt partid politic constituie de drept demisie din partidul al cărui membru a fost anterior (art.8 (2) din Legea 14/2003 actualizată) și implicit pierderea mandatului de primar sau consilier (OUG 57/2019 art 160 (h)).

Asta înseamnă că toți primarii din Sălaj, viceprimarii și consilierii locali care au fost aleși pe o listă de partid, iar acum candidează din partea altui partid trebuiau să-și piardă funcțiile. Responsabil pentru aplicarea acestei legi este însăși prefectul Virgil Țurcaș.

Nu s-a întâmplat însă asta, iar traseiștii au primit în continuare salarii contrar legii. Cel care trebuie sa constate încetarea mandatului este secretarul fiecărei comune in parte, urmat de prefectul care trebuie sa aplice aceasta lege.

Cei mai notorii migranți sunt: Dorel Labo și Raul Dragoș, consilieri locali în Zalău care au migrat de la PNTCD, respectiv ALDE la PNL și PSD.
Alți migranți sunt viceprimarul PNL din Zalha care candidează acum din partea USR, primarul din Cuzăplac, Fildu de Jos, Creaca și Garbou care au fost aleși pe listele PSD, iar astăzi sunt independenți susținuți de PNL. La fel este și viceprimarul din Surduc ales pe listele ALDE, care astăzi candidează din partea PNL.
Mai sunt și alți consilieri locali care au migrat dintr-un partid în altul.

Am cerut și un punct de vedere de la Virgil Țurcaș, prefectul care și el s-a aflat la un moment dat în lista migratorilor de la PNTCD la PD-L, dar acesta refuză comunicarea.

Distribuie articolul
Comentarii: 0

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.