În această toamnă se inaugurează Grădinița Prichindel din Jibou. Lucrările de 1,5 milioane de euro, bani europeni, au ajuns la final

Navo Navo Navo cover

Administrația locală de la Jibou, condusă de primarul Dan Ghiurco și viceprimarul Vlad Pașcalău au reușit să ducă la bun sfârșit proiectul de 1,5 milioane de euro de modernizare a Grădiniței Prichindel din oraș. În această toamnă, unitatea de învățământ va fi inaugurată, anunță primarul Dan Ghiurco.

Salajul liber Pub

Astfel, administrația locală de la Jibou face eforturi considerabile pentru a crește nivelul de trai al cetățenilor din oraș. După ce au investit puternic în infrastructură, în special în cea rutieră, a venit rândul educației. Un exemplu în acest sens este Grădinița Prichindel situată în apropierea Grădinii Botanice din oraș. Administrația de la Jibou a reușit să atragă fonduri europene necesare pentru a moderniza din temelii această grădiniță din centrul orașului.

Valoarea proiectului este de 7,6 milioane de lei, adică aproape 1,5 milioane de euro, iar 5,4 milioane de lei provin de la Uniunea Europeană. De remarcat că această grădiniță s-a schimbat total la față, este una modernă, cu aspect european, cu săli de clasă și locuri de joacă așa cum întâlnim în marile orașe ale Europei.

„Aici mai avem nevoie doar de câteva mici detalii pentru a o putea deschide oficial. Estimez că la începutul lunii octombrie vom face recepția finală a lucrărilor la Grădinița Prichindel”, ne-a declarat primarul Dan Ghiurco.

Distribuie articolul
Comentarii: 0

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.