În 2 comune din Sălaj se ÎNCHID bisericile!

sos de centura cover cover

Prefectura Sălaj a decis ieri ca în două comune din Sălaj să se închidă bisericile în interior, iar slujba să se poată oficia doar la exterior din cauza numeroaselor cazuri de coronavirus.

Salajul liber Pub

Cele două comune sunt Sălățig, acolo unde se înregistrează 7,67 cazuri de coronavirus la mia de locuitori, respectiv LEtca unde se înregistrează 7,86 cazuri la mia de locuitori.

„O nouă hotărâre privind ratele de incidenţă ale comunelor şi oraşelor din judeţ, în funcţie de care se aplică anumite restricţii impuse de pandemia de COVID-19 a fost luată joi, 8 aprilie, de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Sălaj.
O măsură suplimentară de prevenire și combatere a infecțiilor generate de COVID-19, acolo unde incidența cumulată a cazurilor este mai mare de 7,5 la mia de locuitori, stabileşte obligativitatea ca slujbele religioase să se oficieze de către personalul de cult în aer liber (în curtea lăcaşului de cult), cu menţinerea distanţei de 1,5 m între persoane și purtarea obligatorie a măştii, astfel încât să acopere gura şi nasul”, transmite Prefectura Sălaj.

Distribuie articolul
Comentarii: 1

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

  1. Inchideti toate satele din comuna Salatig, cand bolnavii de coronavirus sunt intr-o singura localitate, in satul Deja? Ce vina au ceilalti locuitori din comuna, sunt sate unde nu este nici macar un caz de imbolnavire cu coronavirus.