HAOS în PLUS Sălaj! Florin Iordache DEZVĂLUIE tot trecutul partidului – scandal de la bani, funcții și traseism

sos de centura cover

În USR-PLUS au avut astăzi loc alegeri interne pentru a se decide noul președinte al organizației din Sălaj. În tot acest timp, fostul președinte al partidului PLUS (partidul înființat de Dacian Cioloș) a tranmis un mesaj intern către colegii săi arătând tot trecutul partidului de la apariție și până în prezent. O persoană „bine intenționată” din interiorul partidului a dorit ca mesajul să fie public, astfel că a trimis întreg textul lui Florin Iordache către cinci publicații din județ – Sălajul Liber, Magazin Sălăjean, Graiul Sălajului, Monitorul de Sălaj și Sălăjeanul TV, în speranță că cineva se va autosesiza și va vedea dezvăluirile lui Iordache.

Salajul liber Pub

Subprefectul Sălajului, acuzat de fals în declarații. „Cei din ALDE miros a transpirație”

Florin Iordache își începe textul rugându-i pe cei din PLUS să termine să mai vorbească despre el. Apoi Florin Iordache se arată uimit de impostura pe care o acceptă cei din PLUS, și anume, ca un membru ALDE să conducă partidul, filiala Zalău.

Salajul liber Pub

„În perioada de început a RO100 Cristina Iordache și Kati Olar au refuzat intrarea doamnei Ciortea în ONG datorită prezenței ei în poza cu Tăriceanu”, se arată în textul lui Iordache.

Ulterior, Florin Iordache spune că alături de Alin Prunean a hotărât să o interogheze pe Andrea Ciortea, astăzi subprefectul județului Sălaj. Acesta dezvăluie faptul că doamna Ciortea le-a spus că cei din ALDE miros a transpirație și acolo s-a simțit doar folosită, reușind în cele din urmă să fugă din ALDE și să încerce să vină la PLUS.

„Erau interziși expres membrii ALDE, PSD și UNPR din ultimii 5 ani. Dacă acolo scria ALDE, adeziunea era respinsă. Doamna (n.r. – Andrea Ciortea) a declarat categoric că nu a fost în ALDE”, se mai arată în textul lui Florin Iordache.

Florin Iordache mai susține că inclusiv doamna Carastoian l-a rugat să o scoată pe doamna Ciortea de pe lista de candidați, pe motiv că a fost membru ALDE.

Cum a refuzat PLUS Sălaj o finanțare de 14.000 lei

Florin Iordache susține apoi că a scos bani grei din buzunar pentru finanțarea partidului. Acesta rememorează faptul că a adus din exterior o sponsorizare de 14.000 de lei, dar o parte din bani s-a pierdut pentru că Andrea Ciortea a refuzat să meargă după ei.

„În vremea când nu vă băteați în citate (…) partidul era sărac, iar eu scoteam bani din greu din buzunar pentru chirie, motorină și toate restul ca să țin hardughia”, spune Iordache.

Florin Iordache mai susține că Andrea Ciortea a încasat 12.000 de lei prin prezența în Biroul Electoral Județean la organizarea alegerilor, dar aceasta i-a spus că a primit doar 1.500 de lei, de restul aflând Iordache doar în momentul în care a urmărit declarația de avere.

Ați comis falsuri grosolane!

Florin Iordache susține că s-au produs falsuri grosolane în USR-PLUS. Acesta se referă la faptul că Alin Prunean nu a recunoscut că a schimbat patru partide – APR, PLD, PDL și PNL, iar Andrea Ciortea că a fost membru ALDE.

„Dacă USR-PLUS e curat ridicați-vă după alegeri și faceți-l curat, nu mai bateți toba pe lângă să acoperiți falsuri. Avem subprefect și deputat ajunsi acolo prin fals”, scrie Iordache.

„Alin Prunean era dat afară pe ușă și intra pe geam în PDL”

„Cât timp am fost în RO100 ne povestea cum a candidat el de tânăr la APR pentru primărie, în adeziune a scris doar APR, iar în ianuarie 2019 când majoritatea admiși eram deja delegați pentru congres, dar domnulului parlamentar i-a tremurat fundul până în ultimele zile pentru că nu i-a fost aprobată adeziunea. Dacă în adeziune era pus doar al doilea partid era respins, la patru nici nu se uitau. După formarea PLUS ne povestea în ședințe cât de traseist a fost el că a fost și în PNL prin fuziune. Nu mai știu să spun când s-a scăpat și am prins că a fost în partidul lui Stolojan (n.r. – PLD), apoi au început să vină spre mine informații din fostul PDL cum îl dădeau pe ușă afară și intra pe geam”, mărturisește Florin Iordache.

PLUS este izolat – râde lumea pe stradă de Alin Guler 

Florin Iordache susține că dacă se derulează postările în spate se vede cât de viu era PLUS înainte, cu el la cârmă. Acum partidul este într-o stare de izolare fără precedent.

„Nimeni nu mai stă cu voi la masă. Ați pierdut majoritatea în Consiliul Local Zalău fără nici cea mai mică intenție să formați o majoritate. Nu vă dați seama cât de rău sunteți priviți din exterior. Era evident că veți ajunge în această situație. Nu ați făcut nimic în 9 luni, râd oamenii în oraș de Guler și stângăcismul lui și asta fără să fi văzut cum scrie ortografic românește un profesor”, mai scrie Florin Iordache.

Ciprian Lupaș – un „lupașist”. USR și PLUS, un întreg scandal în Sălaj

Un alt episod are legătură cu Ciprian Lupaș, membru fondator al USR Sălaj. Florin Iordache susține că acesta nu era văzut bine în PLUS, de altfel, membrii USR nu erau pe placul celor din PLUS.

Despre cine avea înclinații spre un comportament ca al lui Ciprian Lupaș se spunea că este „lupașist”. Mai mult, inclusiv despre Florin Iordache s-a spus că este „lupașist” pentru că încerca să împace cele două partide care în atenția opiniei publice erau percepute ca alianță electorală, nu ca doi dușmani, așa cum erau în interior.

Distribuie articolul
Comentarii: 0

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.