Interviu cu Gheorghe Stanciu, candidatul PNTCD la conducerea Consiliului Judetean Salaj

Navo cover cover cover

Gheorghe Stanciu este Manager general al companiei Comfrig, firmă înființată în 1992, cu rezultate deosebite, remarcate în statisticile economice locale şi naţionale. Printr-un management adecvat Comfrig a cunoscut din 1992 și până azi o dezvoltare apreciabilă, s-au făcut investiții în domeniul producției și serviciilor și s-au creat astfel sute de locuri de muncă. Spiritul antreprenorial al managerului Gheorghe Stanciu este dublat de conştiinţa civică, astfel că decizia de a se alătura Partidului Naţional Ţărănesc Creştin Democrat şi de a candida a venit firesc.

Salajul liber Pub

Consider că este momentul să pun umărul pentru a aduce eficienţă în administraţia publică din judet, pentru o dezvoltare pe fundamente economice solide a Sălajului. E mai simplu decât consideră mulţi, dacă suntem preocupaţi cu adevărat de judetul nostru. Dacă spunem stop intereselor de grup ale celor din cercurile politice“ a afirmat Gheorghe Stanciu.

Reporter: Ce v-a motivat să candidați la conducerea Consiliului Județean Sălaj?

Gheorghe Stanciu: Am pornit de la dorința de a dezvolta județul. Județul Sălaj a scăzut din toate punctele de vedere – demografic, ca număr de angajați și de angajatori, cu alte cuvinte, economia județului se duce de râpă. Vreau să schimb această stare de lucruri și cred cu tărie că pot aduce bunăstare în județul nostru. Impresia lăsată în ultimii din partea conducerii județului este că primează interesele personale și de grup, în detrimentul interesului cetățenilor. Puterea trebuie folosită în beneficiul oamenilor, nu în interes propriu. Cred într-o conducere împreună cu cetățenii acestui județ, în transparență, în decizii luate cu simț de răspundere. Lumea s-a săturat de partidele care au dus în colaps țara de 30 de ani încoace. Ca să ne meargă cu adevarat mai bine, este nevoie ca instituția Consiliului Județean să se transforme în una care creează condiții să se producă venituri pentru oameni, în așa fel încât sălăjenii să nu mai fie nevoiți să plece în altă parte să-și câștige traiul zilnic. Vrem să-i aducem pe cei plecați înapoi acasă, să muncească aici și să trăiască în bunastare, alături de familiile lor. Cred că un stil corect de conducere este unul participativ, prin care fiecare persoană angajată pe un post, să contribuie cu cunoștințele și experiența pe care le are, la îndeplinirea proiectelor asumate.

R: Ce veți aduce nou in Consiliul Județean Sălaj? Care sunt principalele propuneri cu care veniți în fața alegătorilor?

Ghe. S.: În primul rând, aş dori să aduc altceva în tipul de management, de conducere a instituției. Împreună cu șefii de servicii și de departamente, cu managerii instituțiilor subordonate Consiliului Județean vom inventaria situația tuturor proiectelor CJ și vom stabili direcțiile de dezvoltare precise pe fiecare domeniu. Cu ajutorul specialiștilor vreau să eficientizăm activitatea. Voi fi un partener de dialog profesionist pentru toți cei care vin cu idei și soluții pentru dezvoltarea județului și voi sprijini orice proiect care urmărește acest lucru. Prioritar, trebuie stimulate investiţiile – investiţii publice sau private, de toate tipurile şi în toate sectoarele. Ca șef al administrației județene voi sprijini toate primăriile care demarează investiții și voi propune proiecte pentru crearea de locuri de muncă.

Principalele direcții de acțiune pentru dezvoltarea echilibrată a județului pe care eu le propun sunt: facilitarea accesului – atât al persoanelor fizice, cât și juridice – la consultanță pentru promovarea produselor locale prin intermediul parteneriatelor cu firme private, buna informare pentru atragerea fondurilor europene în domeniul agricol sau neagricol, o activitate de marketing eficientă în străinătate și în țară și dezvoltarea infrastructurii pentru traseele turistice care pun în valoare tradițiile și cultura sălăjeană.

Program, obiective, soluţii

Agricultura este un subiect foarte important. Vreau să aducem la aceeași masă producătorii și vânzătorii. Voi sprijini înființarea asociațiilor și cooperativelor agricole în județ. Se vor construi depozite frigorifice pentru a menține produsele la temperaturi optime și a le crește gradul de valabilitate. Trebuie să avem abatoare pentru prelucrarea cărnii și fabrici pentru prelucrarea laptelui. Asociațiile și cooperativele de producători vor putea negocia direct cu magazinele de desfacere. Să nu uităm că România a fost considerată grânarul Europei și este în continuare o țară cu mare potențial agricol. Este inadmisibil să importăm produse agricole care să se vândă la prețuri uriașe în supermarketuri, câtă vreme producătorii noștri n-au unde-și desfacă produsele.

Legat de agricultură, putem valorifica potențialul turistic al județului prin turismul istoric, cultural, culinar și viticol. Doresc promovarea agroturismului, o ramură neexploatată în județul nostru. Sunt convins că turiștilor le-ar plăcea să vadă la fața locului cum se produce cașul, cum se face silvoița, să culeagă și să mănânce fructe direct din pom, să se relaxeze în natură și să se detașeze de ritmul tehnologizat și stresant de viață. Tot legat de turism, Sălajul se poate lăuda cu 68 de biserici de lemn clasate ca monumente istorice. Biserici din lemn se găsesc peste tot în țară, dar cea mai mare densitate o are Sălajul. Acest lucru vrem să-l valorificăm la maximum ca potențial turistic. Însă aceste obiective au nevoie de restaurare şi conservare, pentru ca frumuseţea lor să fie şi trainică. De aceea, voi acorda o mare atenţie finanţării acestor obiective de importanţă strategică pentru viitorul agroturistic cultural şi spiritual al judeţului.

Programul propus de mine nu se termină aici. Prezentul activ şi eficient este legat şi de soluţiile de comunicare. Vreau eficientizarea administrației locale prin digitalizare. Întreg județul trebuie să aibă acoperire în rețelele de telefonie și internet. Tinerii trebuie sprijiniți în a-și deschide afaceri și voi face acest lucru, punându-le la dispoziție consultanță gratuită. Tinerele talente din județ trebuie sprijinite și susținute, indiferent de domeniul în care activează.

O grijă aparte vom acorda mediului, prin oprirea tăierilor abuzive de păduri și prin acțiuni de împădurire și ecologizare. Vom construi parcuri eoliene și, acolo unde potenţialul agricol este scăzut, parcuri solare. De asemenea, vreau să valorificăm potențialul hidroenergetic al râului Someș. Nu lipseşte din program o strategie pe termen lung legată de spitale, iar susținerea medicilor de familie și a centrelor de primire urgențe din comune se impune acum mai mult ca niciodată.

Partea a II-a

Bunăstarea poate fi adusă acasă în Sălaj. Soluţia PNȚCD este Gheorghe Stanciu

Schimbarea unor stări de fapt se face relativ uşor, prin identificarea problemelor şi a soluţiilor, prin implicare directă şi asumarea responsabilităţilor. Dacă nu vrei să mai fii parte din problemă, soluţia este să fii parte din rezolvarea ei. Acum, aici, Partidul Naţional Ţărănesc Creştin Democrat, intrat într-un con de umbră în ultimii 20 de ani, vine în faţa sălăjenilor cu o echipă în care tinerii îşi au un loc important, iar experienţa şi capacitatea de management la nivel judeţean poartă numele candidatului la preşedinţia Consiliului Judeţean Sălaj, Gheorghe Stanciu.

Reporter: De ce credeți că oamenii v-ar vota pentru șefia Consiliului Județean?

Gheorghe Stanciu: Sălăjenii mă cunosc, știu că sunt un om al faptelor. Vin din mediul privat, tot ce am început, orice proiect, l-am dus la bun sfârșit. Sunt capabil, știu și pot administra județul, ca să trăim mai bine aici, unde ne-am născut și unde ne sunt rădăcinile. Pun accent pe seriozitate și pe lucrul făcut bine până la capăt. Eu cred că am demonstrat, prin întreaga mea activitate, că sunt un om activ, serios, pe deplin angajat în rezolvarea obiectivelor. Firmele înființate de mine acum 30 de ani au adus plusvaloare în Sălaj. Nu sunt interesat să câștig foloase din funcția la care candidez, rezultatele mele în plan profesional sunt vizibile şi vorbesc despre capoacitatea şi eficienţa mea. Am cutreierat satele și comunele Sălajului, le-am parcurs la pas și am întâlnit situații inadmisibile, absurde chiar, investiții fără cap și coadă, făcute prost și fără nicio finalitate sau utilitate.

Licitațiile organizate cu dedicație sunt o piedică în dezvoltarea firmelor sălăjene. Acest lucru va înceta cu mine la conducerea CJ. Din cauza condițiilor impuse, a caietelor de sarcini și a netransparenței, de cele mai multe ori firmele sălăjene au ajuns să fie subcontractori, executanți la mana a doua sau a treia. Programul meu se axează pe dezvoltarea economiei și creșterea locurilor de muncă în județ. Vreau să dezvoltăm 6 parcuri industriale moderne în Zalău, Șimleu Silvaniei, Cehu Silvaniei, Sărmășag, Ileanda și Zimbor, da nu oricum, ci, subliniez, dotate cu toate utilitățile necesare, pentru a atrage investitorii. Cetățenii vor avea acces la consultanță și informare, vor ști cum să acceseze fonduri pentru investiții și dezvoltare.

O investiţie greşită este la Bocșa, unde administrația locală a făcut o stație de epurare complet inutilizabilă. Bani aruncați pe apa sâmbetei, bătaie de joc pe banul public. Nu mai putem permite ca astfel de utilizări defectuoase ale banului public, ale banului din buzunarele fiecăruia, să se mai petreacă în Sălaj. V-am dat doar un exemplu, ele sunt multe, și toate arată incapacitatea administrațiilor de până acum de a gestiona cum trebuie bugetul judeţului. Probleme sunt multe, la tot pasul, dar se pot rezolva. Sunt om de afaceri, gândesc strategic, am soluții, știu ce trebuie făcut și fac.

Rep.: Credeți că se va produce o schimbare în bine la aceste alegeri?

Gheorghe Stanciu: Cred că se va produce o schimbare, în măsura în care oamenii își doresc să trăiască mai bine. Alegerile sunt momentul în care locuitorii Sălajului pot să facă ceva cu adevărat important pentru destinul lor. Nu e nevoie să mute munţii din loc, cu asta ne vom ocupa noi, dacă e necesar, ci doar să utilizeze ştampila de vot cu responsabilitate. Votul dă putere alegătorului să schimbe soarta județului și știu că lumea s-a săturat de vorbe goale. Îndemn sălăjenii să iasă la vot, să analizeze bine și să aleagă PNȚCD. Putem construi viitorul judeţului, ancorându-ne în tradiţie, respectând tot ce au mai valoros aceste meleaguri şi privind cu încredere la tinerii ce merită un viitor aici, alături de părinţii şi de copiii lor.

Acest material a fost comandat de Partidul National Taranesc Crestin Democrat si realizat de operatorul economic SC Sălajul Liber SRL intr-un tiraj de 1 exemplar. Cod unic de identificare:21200185

Distribuie articolul
Comentarii: 0

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.