FOTO. Sărbătoare mare la Mănăstirea Rus

Navo cover cover

Cu ocazia sărbătorii Izvorului Tămăduirii, ieri, Mănăstirea Rus, cunoscută în părțile locului și sub denumirea de Mănăstirea „Sfânta Maria – Rus”, s-a transformat într-o adevărată oază duhovnicească, la care au venit sute de credincioși, atât din împrejurimi, cât și din alte localități mai îndepărtate, pentru a-și găsi liniștea sufletească și pentru a cere, în rugăciune, ajutorul Fecioarei Maria.

Salajul liber Pub

Cu acest prilej, așezământul monahal a fost însuflețit de atmosfera de sărbătoare creată de prezența Preasfinţitului Părinte Petroniu, care a oficiat Sfânta Liturghie, împreună cu un sobor de preoți și arhidiaconi.

La finalul slujbei, Preacucernicul Părinte duhovnic Alexandru Tiță a mulțumit Preasfinției Sale pentru prezență și pentru cuvântul de învățătură și i-a dăruit o cruce.

Comuna Rus este situată în partea nord-estică a județului Sălaj, pe valea Someșului, la o distanță de 34 de kilometri de orașul Dej, 60 de kilometri de orașul Baia Mare și 70 de kilometri de orașul Zalău, mănăstirea fiind așezată chiar pe una din terasele din dreapta Someșului, cu acces din șoseaua națională, în partea de hotar numită Răfeni.

Mănăstirea „Sfânta Maria-Rus” a fost ctitorită din temelie, începând din anul 1997, sub coordonarea Preacuvioasei Maici Maria Terheș, stareța mănăstirii. În anul 2006, a fost sfințită și piatra de temelie pentru biserica de zid, ale cărei lucrări de edificare au fost finalizate, lăcașul de cult urmând a primi cât mai curând și podoaba picturii.

Începând cu anul 2023, Preacuvioasa Maică Stela Andrunache a fost numită stareță a acestei mănăstiri.

Distribuie articolul
Comentarii: 0

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.